Pravila za spoj

ljubavni par

Na što prvo pomislite kad čujete riječ spoj? Neki se sjete leptirića u trbuhu koji su se javljali svaki puta kad ste odlazili na spoj s onim zgodnim dečkom iz 3.b, neki se sjete uzaludnih pokušaja da na spoju na slijepo upoznaju osobu s kojom imaju budućnost, a neki u glavi odvrte sve smiješne situacije koje su ih kroz godine dovodile u neugodan položaj na spojevima.

Kako god bilo, napomenimo da je čovjek dok je god živ, dovoljno mlad da odlazi na spojeve. Spoj ne znači nužno prvi sastanak s potencijalnim partnerom. Na spoj možete ići i s osobom s kojom ste već dugi niz godina u braku. Mi ćemo se ipak osvrnuti na stvari koje se tiču prvog izlaska, za sve vas koji ste eventualno odustali od spojeva.

Kada imate dogovoren spoj s nekom osobom, postoje pravila kojih se poželjno držati, bez obzira na eventualnu nervozu koja će vas pratiti u stopu.

Ne znamo kasnite li inače, ali nama se nekako čini da kašnjenje na prvi spoj nije baš najbolji početak neke priče. Zamislite da kasnite na prvi sastanak sa šefom. Ne ostavlja baš najbolji dojam, zar ne? Možda i jeste osoba koja često kasni i uvijek ste dovoljno šarmantni pa vam to ljudi ne zamjeraju, ali nismo sigurni treba li na prvom spoju pokazati sve svoje mane. Jedno je biti iskren i biti ono što jeste, a drugo je osobi uručiti papir s popisom svojih mana i očekivati da vas ponovno pozove na spoj.

Spomenuli smo da je u redu biti svoj, tj. biti ono što zaista jeste. Ako izlazite s osobom koja vam se sviđa i koju želite upoznati kako biste znali želite li s njom graditi budućnost, vjerojatno od te osobe očekujete da bude iskrena i da ne glumi nešto što nije. Priča vrijedi i obrnuto. Ma kako god nespretni bili kada ste pod stresom, ne upadajte u zamku glumljenja onog što niste. Želite vidjeti jeste li dobar par, a gluma vam u tome neće pomoći. Događa se da u početku glumimo kako bismo u očima drugih bili ono što mislimo da moramo biti. I to zaista može proći neopaženo, ali tada tonemo sve dublje. Glumom smo dobili osobu koju smo željeli, a sada moramo nastaviti glumiti kako bismo je zadržali. Ako vam se ovako nešto dogodilo, zapitajte se je li vaš cilj naprosto biti s nekim ili biti s nekim u zdravoj vezi u kojoj ste voljeni i cijenjeni zbog onog što zaista jeste.

Koliko god bili kompatibilni i razumjeli se, neke teme zabranjene su na prvih nekoliko spojeva. Postoje teme koje su poprilično intimne ili pak duboke i razgovor o njima na prvih nekoliko spojeva kada još, budimo iskreni, ni ne poznajete osobu, može završiti katastrofalno. To se događa zato jer ne znate dovoljno o osobi pa stoga njezine izjave ne znate pravilno protumačiti. Njegova izjava kako nije siguran želi li brak može se protumačiti na nekoliko načina. Za tumačenje na pravilan način morat ćete pričekati još neko vrijeme. Stoga vam savjetujemo da izbjegavate teme poput braka ili religije. Ako zaista osjetite kemiju, bit će vremena da ga bolje upoznate i s njime porazgovarate o temema koje su vama užasno važne.

Nismo vam puno pomogli oko savjeta što obući, koji parfem odabrati, kamo izaći ili kako pobjeći, ali vjerujemo da su ovo tri najvažnija pravila koja će vam omogućiti da razvijete potencijalno dobar odnos.

 Autor: Anja Jakopčević, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock