Prava istina o sokovima

cijeđeni sok

Volite li piti cijeđene sokove? Oni su osvježavajući i puni vitamina te ostalih vrijednih sastojaka, koji pomažu ojačati imunitet i pobijediti mnoge bolesti. Koliko su dobri u borbi s kilogramima? Iako su zdravi njihova primarna uloga nije smanjiti broj kilograma.

Kako bi bili zadovoljni kvalitetom življenja i što manje bili bolesni, važno je da usvojite zdrave životne navike. Svaka pozitivna promjena počinje s konzumiranjem namirnica bogatih vitaminima, mineralima i vlaknima. Ako se odlučite za prirodne sokove nećete pogriješiti.

Mnoge poznate osobe su mišljenja kako ne treba zaobilaziti konzumaciju zdravih sokova jer pored toga što povećavaju kvalitetu života, oni su ujedno jedan od saveznika koji vam pomažu riješiti se suvišnih kilograma.

Stručnjaci su pomalo drugačijeg mišljenja, a među njima se najviše ističu nutricionisti koji smatraju kako su prirodni sokovi itekako korisni, a pored svega ostalog što rade, pomažu i kod gubitka kilograma. Njihova je primarna zadaća očistiti organizam od svih štetnih tvari koje su se nakupile u organizmu.

Cijeđeni sokovi su potrebni jer pomažu očistiti organizam i tako otvoriti put prema boljem upijanju hranjivih tvari. S njima ćete rijetko biti bolesni jer tijelu pružaju važne minerale i vitamine, koji pomažu ojačati imunitet i tako spriječiti pojavu mnogih bolesti.

Izbacivanjem štetnih tvari iz organizma otvaraju put važnim i hranjivim sastojcima te tako osiguravaju pravilan rad metabolizma. Zbog toga je cijeli proces gubitka kilograma puno lakši i manje kompliciran. Neke će se osobe složiti kako se radi o zdravom načinu mršavljenja.

Cijeđeni sokovi su odlični za cijeli organizam. Ako pitate bilo kojeg stručnjaka, svaki od njih će vam odgovoriti da voće jedete, a povrće pijete. Nećete pogriješiti ako se odlučite za kombinaciju voća i povrća u svom soku s kojim ćete početi i završiti dan.

Važno je da pronađete najbolju kombinaciju okusa zbog koje ćete se bolje osjećati. Bilo bi dobro kada bi izbjegavali voće koje u sebi ima previše šećera jer ćete tako postići suprotan efekt. Neka vam zdravlje uvijek bude na prvom mjestu.

Autor: S.Š., Foto: Evgeny Karandaev/Shutterstock