Pozivnice za vjenčanje su prvi kontakt sa uzvanicima

Pozivnice za vjenčanje, Foto: kuleczka/Shutterstock

Kada su zaruke objavljene, vjenčanje dogovoreno i kreće se sa pripremama, a pozivnice su prvi kontakt sa uzvanicima. Njihov dizajn, teskt i konačni izgled, nešto su za čiji ćete odabit morati biti strpljivi i spremni za suradnju i kompromis.

Ideja je bezbroj, svakim danom javlja se neki novi trend, a novost su i pozivnice u starinskim flašicama, ukrašene čipkom, svilom, perlicama ili nekim sasvim različitim detaljem. Također se mogu naći preklopljene na različite načine ili pak u obliku fotografije sa budućim mladencima u pozadini.

No, kakve god bile pozivnice, tradicionlane , nekonvencionalne i neformalne, one najavljuju kakvo bi vjenčanje moglo biti. Pozivnice su prvi kontakt koji najavljuje u kojem bi smjeru zabava mogla ići, a parovi koji planiraju vjenčanje žele da taj prvi kontakt bude poseban, da oslikati karakter, temperament i životnu filozofiju.

Što se pozivnica tiče, važan je tekst. Mnogi parovi žele svoje vlastite tekstove pa se budući mladenci vole natjecati tko će napisati bolji tekst za pozivnicu. Hoće li uz poziv biti i stih iz vaše posebne pjesme, također stvar je izbora. Pozivnice bi trebale, najave i poziva za vjenčanje,  sadržavati važne  podatke vezane za dan vašeg vjenčanja. Trebalo bi dakle pisati vrijeme u koliko sati vjenčanje počinje u crkvi, kod matičara ili na nekom trećem mjestu, te lokacija slavlja, bilo da je riječ o restoranu ili nekom tulumu. Također neka pišu imena i brojevi mobitela mladenaca kako bi gosti mogli potvrditi dolazak, a vi da zante za koliko ljudi organizirate svadbu.

Sa slanjem pozivnica krenite dva do tri mjeseca prije vjenčanja, no ako je hitan slučaj zbog trudnoće, nitko vam neće previše zamjeriti. Ionako je bitno da vaš dan iz snova protekne upravo onako kako želite i da se odlično provedete. Prije samog izbora pozivnica, potrebno je da napravite popis gostiju kako biste naručili točan broj pozivnica. Po obitelji, svakom samcu ili svakom paru vam treba jedna pozivnica, no naručite desetak više u slučaju da se u posljednjem trenutku odlučite proširiti popis gostiju.

Autor: I.H., Foto: kuleczka/Shutterstock