Pozitivne promjene u životu

pozitivne promjene

Svi se mi mijenjamo tijekom života jer naš mozak u sebi nosi veliki kapacitet za promjenom. Svako iskustvo koje proživimo utječe na naše ponašanje i razmišljanje. Promjene koje nam se događaju i osjećaj zadovoljstva ili nezadovoljstva ovisi od osobe do osobe, odnosno radi se o tome da li se mijenjamo u željenom smjeru?

Želimo li pozitivne promjene u svom životu moramo se vratiti najdubljim temama jednog čovjeka kao što su što nas čini boljim ljudima, što nas čini zadovoljnima, koji je smjer kojim želimo ići te koje su temeljne vrijednosti koje želimo živjeti? Kako bismo nešto promijenili u svom životu moramo znati kamo nas te promjene vode i i zašto su na uopće važne. Bitno je znati zašto nešto želimo mijenjati.

Sve promjene zahtijevaju puno truda, razmišljanja, pokušaja i pogrešaka prije nego uspijemo postići željene rezultate. Prvi problem kod uspješnosti promjene je što ona boli i iz tog razloga smo prije nego uspijemo, spremni pokleknuti i radije se vratiti starim obrascima ponašanja.

Kako bismo ostvarili promjene, želimo imati osjećaj smisla, viziju, san, misiju koju želimo ostvariti. Tada nam se događa snažna navala u mozgu koja nas tjera da napravimo korak više.

Vlastita vizija i osjećaj smisla nas tjeraju i pokreću i daju nam snagu kako bismo održali željenu promjenu. Taj impuls postaje naš unutarnji kompas, pokazuje nam kud želimo ići i podsjeća nas na ono što želimo postići.

Bitno je znati, vizije i snove koje se mogu ostvariti nemaju samo veliki umovi kao što su Tesla ili Gandhi. Oni su stvoreni i za sve nas, bitno je da im damo priliku. Vi možete maštati, vizualizirati, posvetiti vrijeme sebi, osvijestiti svoje osjećaje i davati doprinos sebi i drugima.

Kako što vježbate druge vještine, tako možete vježbati povezivanje sa vlastitim snom i osjetit ćete veliku pokretačku energiju u sebi. Nemojte samo provoditi dane jureći da obavite sve obaveze, bez da znate što radite. Učinite svoj život smislenijim, dajte mu doprinos, sami napišite svoj scenarij i igrajte glavnu ulogu u njemu.

Autor: S. G., Foto: CandyBox Images-casual/Shutterstock