Povratak kariranih košulja

Farmerka u kariranoj košulji, Foto: Jeff Thrower/Shutterstock

Karirane košulje su ponovno u modi. Već smo navikli da se svakih nekoliko godina vrate na velika vrata. Zadnji je takav trend bio 2000. godine kada je popularan bio kaubojski stil.

Oduvijek su karirane košulje označavale neki oblik bunta, pa ih se često povezuje sa grupom Nirvana i općenito grunge stilom. Danas ih nose pripadnici svih stilova, uključujući i šminkerice koje na svoj način izražavaju bunt.

Prevelike karirane košulje nisu novost. Kupite nekoliko brojeva preveliku košulju, izvucite ih iz hlača i pustite da vam šlampavo stoji. Ako niste u mogućnosti za kupnju, zavirite u ormar muških članova vaše obitelji, sigurno ćete naići na jedan primjerak koji bi vam odgovarao.

Modni su se dizajneri pobrinuli da karirane košulje dolaze u svim bojama. Smatrate li da su vam standardne žarke boje ovih košulja previše, odlučite se za manje upečatljivu kombinaciju pastelnih i nježnih boja.

Ispod ovakve košulje odjenite jednobojnu t-shirt majicu ili majicu na bretele, a iskombinirajte ih sa trapericama i Convers tenesicama (ili poznatim martama). Za večernji izlazak obujte gležnjače na petu.

Ako odjenete kariranu košulju na suknju i dokoljenke sa visokim čizmama, brzo ćete postati neodoljiva štreberica ili zavodljiva djevoka iz susjedstva.

Kako grunge stil nema definiranih pravila bilokakav nakit dolazi u obzir, posebno onaj glomazan i težak. Nemojte nanositi puno šminke, glavno je da su vam oči u smokey eyes tehnici.

U hladnijim razdobljima ispod karirane košulje nabacite još nekoliko slojeva i još uvijek čete izgledati zavodljivo i posebno.

Karirane košulje su rezervirane za ležerniji outfit, ali ih možete ukomponirati i u poslovnu klasiku, pretežito muškarci. Ukoliko odijevate kariran košulju za poslovni sastanak, odaberiti uži model koji će lijepo stajati uguran u hlače od odijela.

Foto: Jeff Thrower/Shutterstock