Povjerenje u vezi

muškarac i žena

Zaljubljeni ste se u svog partnera, ali nikako ne možete doći do one točke da mu u potpunosti vjerujete? Iako vam to u početku veze neće predstavljati veliki problem jer se odnos tek formira, a i mali znakovi ljubomore su čak i poželjni, za dugoročnu vezu nema ništa gore od nedostatka povjerenja.

Povjerenje je za vezu ključno jer se na njemu temelji intimnost, sigurnost i toplina. Želite li da vaš odnos uspije i da bude zdrav, partneru morate vjerovati.

Da bi izgradili povjerenje trebat će vam vremena i snage. Ono se na jako težak način gradi, a dovoljna je sitnica da ga ponovo poljulja. Ako smatrate da je vrijedno uložiti truda oko izgradnje međusobnog povjerenja, imat ćete vezu iz snova.

Povjerenje koje imamo prema partneru daje nam mogućnost da mu se potpuno otvorimo. Iako ponekad svi imamo svoje male tajne kako bismo partnera na neki način i impresionirali te sakrili svoje sitne nedostatke, povjerenje je nešto što će produbiti odnos. Međusobno upoznavanje bit je sretne i uspješne veze.

Partner mora biti upoznat sa svim vašim licima, kakvi ste kada ste umorni, ljuti, neispavani ili u brizi. Veza neće opstati ako vas partner ne upozna na svim razinama. Vi nećete biti sretni ako ne vidite da vas je partner prihvatio takvu kakvi jeste, sa svim manama i vrlinama i da vas ne želi mijenjati. To će izgraditi iskren odnos i povjerenje.

Povjerenje je ključ uspjeha u svim odnosima, a ponajviše u ljubavnoj vezi. Ako se ne možete opustiti pred partnerom i stalno morate razmišljati što ćete reći i kako ćete se ponašati da bi on bio zadovoljan s vama, s takvom vezom nešto nije u redu.

Ako ne možete jasno i glasno izreći ono što mislite i ako svoja razmišljanja usklađujete s njegovim, preispitajte se koliko povjerenje imate u partnera i znate li vjeruje li on vama. Poradite na povjerenju u vezi jer ćete samo tako biti oboje sretni na duge staze.

Autor: M.L., Foto: Lucky Business/Shutterstock