Povećanje usana

pune usne
Pune usne, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Lijepe i senzualne usne za sočne poljupce. Tko ih ne bi želio? Sigurno ste barem jednom pred ogledalom napučile usne i razmišljale o tome kako bi bilo da su veće i punije. Možda ste i isprobale sjajila koje peckaju i posebnom kemijskom reakcijom stvaraju volumen na usnama. No jeste li ikada razmišljale o trajnom ili polutrajnom povećanju usana?

Usne su toliko bitna crta na licu da su već Mezopotamke i Egipćanke pokušavale pronaći načine na koje bi ih što bolje istaknule bilo da se radilo o dobivanju pigmenata iz algi ili mrvljenju dragog kamenja pokušavale su usne staviti u prvi plan. One nisu na raspolaganju imale medicinske opcije kakve postoje danas.

Stoga ako ste ikada razmišljale o ovome evo nekoliko stvari koje biste trebale znati. Povećanje usana provodi se uštrcavanjem filera putem injekcija i može se provoditi i kod mladih i kod starih osoba.

Kod mlađih žena kandidatkinje su one koje prirodno imaju tanke usne, a starije žene ponekad zbog toga što tkivo stari izgube na punoći pa je žele vratiti.

Postoje i dvije vrste tvari kojima se usne mogu ispunjavati. Tako da želite li trajni rezultat možete se odlučiti na trajne filere poput Aquamida ili na one koji će se sa vremenom raspasti i reapsorbirati u tkivo, tj. polutrajni fileri.

Ovdje su najčešći oni koji sadrže hijaluronsku kiselinu i inače prirodno prisutnu u našem tijelu. Ona će se s vremenom reapsorbirati.

Zahvat se izvodi tako da se injekcijom filer raspoređuje duž ruba usana  i zatim u untrašnjost i pokušava se dobiti željeni oblik. Na ovaj način možete povećati čitave usne, istaknuti samo neke dijelove ili čak i naglasiti njihovo crvenilo.

Kako je tkivo usana osjetljivo, potrebno je dva dana nakon zahvata hladiti tretirano područje. Nećete osjećati nikakvu veliku bol, ali mogli bi se stvoriti podljevi.

U roku od dva dana većina će natečenosti i podljeva splasnuti, a za 10 dana do dva tjedna vidjet ćete konačni i trajni rezultat. Pokušajte u to vrijeme ne stavljati make up na usne, posebno u prvih 48 sati. Želimo vam sočne i pune usne kakve si želite i same.

 Autor: L.K. Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock