Povećanje grudi estetskom kirurgijom

povećanje grudi
Povećanje grudi, Foto: CandyBox Images/Shutterstock

Okruženi smo neprestano reklamama u kojima seks prodaje sve od žličice za kavu do osvježivača zraka. Žensko tijelo ponovo je u prvom planu i uvjerava nas se da je nužno izgledati mladoliko i zategnuto bez obzira na godine i da su velike grudi vrlo poželjne.

Ovo nije prvi puta u povijesti da su ženske grudi bile u prvom planu, no danas se naglasak na njih stavlja možda više nego ikad. Hoćemo li ikada shvatiti njihovu neobjašnjivu privlačnost za muškarce i igra li ona ulogu u vašoj eventualnoj odluci o povećanju.

Estetska kirurgija eksplodirala je u posljednjih nekoliko desetljeća. Dolazimo spram točke u kojoj ćete moći izabrati lice i tijelo kakvo želite. Uz dovoljno novca, vremena i ponešto pretrpljene boli moći ćete biti tko god poželite. No vratimo se na grudi.

Iako naravno estetski kirurzi vrše operacije i na onima koji realno nemaju problem samo žele veće ili manje ili bolje oblikovane grudi postoji nekoliko primarnih razloga zašto se sugerira plastična operacija ovog dijela tijela. Radi se o ekstremno malim grudima, izrazitoj asimetriji dojki ili deformacijama koje su nastupile iz raznih razloka kao npr. operativnih zahvata ili nakon prestanka dojenja.

Odlučite li se na ovu operaciju ipak ćete morati proći jedan proces kako bi se operacija doista dogodila. Kirurg će sa vama imati konzuiltacije kako bi utvrdio razloge zbog kojih ste se odlučili na operaciju. Potrudit će se da vam bude jasno kako se proces izvodi i da može ostati ožiljak i preispitati vaše motive. Mora biti siguran da ste odluku donjeli vi i da se ne radi o pritisku okoline.

Uvjerit će se da ste razmislile i da ste donjele odluku u stanju psihičke stabilnosti. Jedino što bi vas tada moglo spriječiti je ako imate predebelu i tvdu koži ili sklonost stvaranju vrlo vidljivih ožiljaka. Budite sigurne da ste pitale sva pitanja koja ste željele pitati i neka vas kirurg detaljno provede kroz postupak. Tada još jednom dobro razmislite i ako još uvijek želite ovu promjenu i smatrate da je ona bitna za vas i vaše samopouzdanje učinite to. Ako se predomislite ipak možete mirno zaključiti da nisu bitne grudi nego srce ispod njih.

 Autor: L.K.  Foto: CandyBox Images/Shutterstock