Poštovanje u vezi

prava veza

Poštovanje u vezi je ono što svaka žena zaslužuje i smjernica na kojoj se bazira odnos. Ono je vrlo važno i na početku veze, ali i s vremenom kada već provedete puno godina zajedno. Bez obostranog poštovanja partnera u vezi, odnos je nezamisliv. Ako vam se dogodi da često razmišljate da vas partner ne poštuje, razmislite vrijedi li ostati s takvom osobom.

Pročitajte savjete o tome kako vratiti poštovanje prema sebi, a na taj način moći ćete zaraditi i ponašanje vašeg partnera!

Za početak, morate zračiti samopouzdanjem. Iako se možda tako ne osjećate, pokušajte se pretvarati. S vremenom će se situacija poboljšati pa ćete i promijeniti mišljenje o sebi. Potrudite se oko izgleda jer će vam i to pomoći. Osjećat ćete se bolje u svojoj koži, a uskoro će i partner to primijetiti. Gledajte pozitivno i optimistično na svijet oko sebe i počet ćete privlačiti i takve događaje i ljude u vaš život!

Pokažite ljudima oko sebe što mislite. Nemojte biti neodlučni i nemojte se bojati reći ono što mislite. Vaše mišljenje se ne mora slagati uvijek s mišljenjem okoline. Ako ćete pokazati svoj stav, ljudi će imati i bolje mišljenje o vama.

Imajte svoju osobnost i muškarci će to cijeniti! Možda vam se čini da će vas oni više cijeniti ako ćete imati isto mišljenje kao i oni ili ćete učiniti sve što oni žele, ali stvarnost je drukčija. Nemojte partneru dopustiti da se odnosi ružno prema vama, da vam naređuje, bude sebičan i da se bavite samo njegovim željama i zahtjevima. Dugoročno vam to ne može dovesti do kvalitetnog odnosa. Prekinite takvu vezu na vrijeme ili razgovarajte s partnerom i ukažite mu na takvo loše ponašanje. Ako shvati da je problem u njemu i potrudi se ispraviti svoje ponašanje, dajte mu još jednu priliku.

Kod poštovanja u odnosu je bitno da je ono obostrano. Poštujte i vi njega i krenite od toga da biste željeli da se prema vama ponaša onako kako se vi ponašate prema njemu. Vjerujte u partnera i poštujte ga, a ništa manje nemojte zauzvrat očekivati i od njega.

Budite iskreni u vezi i nikada nemojte glumiti ono što niste. Budite ponosni na sebe, na sve ono što ste postigli. Iako ste u vezi, ne znači da i dalje ne možete imati svoje interese, hobije ili prijatelje nezavisno od vašeg partnera. Posvetite im svoje vrijeme. Budite individua koja će se isticati i koja će zračiti. Vaš partner će to znati cijeniti jer vaša osobnost je nešto što ga je i privuklo k vama!

Autor: M.L., Foto: Diego Cervo/Shutterstock