Poslovni look

poslovno odijevanje
Poslovno odijevanje, Foto: Peshkova/Shutterstock

Nalazite se u suknji punog kruga, na glavi su vikleri i lijepa marama, radite večeru i čekate svog muškarca da dođe sa posla. Sa ploče se čuje pucketavi zvuk Count Bassie banda. Mogao bi biti filmski set iz 50ih zar ne? Danas su se stvari ponešto promijenile, vejrojatno slušate Linkin Park ili Florence and the Machine sa svoga telefona i spremate se za fakultet ili posao. Danas ne samo da je sasvim normalno za ženu da gradi vlastitu karijeru već se upravo žene nalaze na mnogim važnim pozicijama.

Znamo da ste vesele i kreativne i da imate milion ideja i to pokazujete svojom odjećom, no bez obzira kakav bio vaš osobni stil u slobodno vrijeme poslovno odijevanje ipak ima neka pravila iako se zavaravamo da živimo u vremenu kada sve prolazi. Nije primjereno otići na poslovni sastanak onako kako bi otišli na roštilj ili na večeru sa dragim.

Iako neprestano tvrdimo kako je najbitnije ono što se nalazi u vama a ne na vama, ipak ne možemo ignorirati činjenicu da vidom primamo 90% informacija i da je bitno kako se vizualno predstavljamo drugima. Stoga pri odabiru poslovne odjeće ipak treba imati neke stvari na umu.

Neke ćete stvari morati izbaciti. Majice predubokog dekoltea, prozirna odjeća kroz koju se nazire donje rublje, napadni uzorci i neonske boje spadaju u tu skupinu. Odaberite rađe klasične i moćne komade poput dobrih klasičnih hlača koje neće biti preuske, ali će isticati obline, bijela košulja ili bilo koja košulja u pastelnoj boji koju možete začiniti zanimljivom kragnom ili pak glomaznim brošem.

Dobar sako nezamjenjiv je dio poslovnog outfita. Uvijek ga možete skinuti i raskopčati malo košulju ako se nalazite s nekim ne piću poslje posla npr. Cipele neka budu udobne i decentne, iako one dopuštaju malo više poigravanja od same odjeće. Želite li ipak naglasiti svoju osobnost učinite to dobrim modnim dodacima kojima ćete moći iskočiti iz mase, a nećete biti neprikladni.

Pripazite i na kosu i šminku. Kosa neka bude uredna, ali ležerna. Ove godine posebice su moderne opuštene punđe sa nekoliko nestašnih pramenova koje su istovremeno i ozbiljne i zaigrane. Nije potrebno pretjerano se šminkati, samo istaknite ono najbolje na vama. Malo maskare i rumenila uz neutralni ruž sasvim je dovoljno. U poslovnom okruženju izgled je samo prva stepenica, dalje sve ovisi o vašem intelektu i ambiciji. Ostanite nam dotjerane, mudre i odvažne.

Autor: L.K. Foto: Peshkova/Shutterstock