Poslovni look za ljetne dane

poslovni look
Poslovni look, Foto: savi/Shutterstock

Kada sunce upeče i čini vam se kao da su svi koje poznajete potrpali živote u kofere, ukliznuli iza volana i pobjegli na more, a vi ste ostali jedina osoba koja ima još nekoliko dana ili tjedana do zasluženog odmora, ne očajavajte. Samo se sjetite kada se oni vrate u radni ritam vi ćete srkati neko piće iz kokosa uz zvukove bubnjeva pod slamnatim krovom.

Znamo da vam nije teško raditi. Vrijedne ste i imate svoje ciljeve, ali okolnost koja otežava ovaj proces svakako je nesnosna paklena vrućina kada jednostavno ne znate što odjenuti. Sve kombinacije koje vam padaju na pamet uključuju mnogo oskudniju odjeću no što bi to bilo primjereno na radnom mjestu.

Ali ipak rješenje postoji i sada kada je polovica kolega na odmoru možete bez straha napraviti neki drastični zaokret u stilu a ipak ostati unutar korporativnih okvira. Dakle moto ljetne poslovne mode je. “Materijali, materijali, materijali!”

Zato birajte nekoliko kvalitetnih komada u jednoj boji koje ćete moći kombinirati na razne načine. Neka vam ne bude žao uložiti u ove odjevne komade jer ćete u njima provesti čitavo ljeto a udobnost treba postaviti iznad svega.

Nema smisla sjediti u uredu u prekrasnoj tunici načinjenoj od umjetnog materijala koja oponaša svilu a da se istovremeno kuhate. Pamuk i lan su vaši najbolji prijatelji kada se temperature popnu toliko da ih hvata vrtoglavica. Birajte svjetlije ili pastelne nijanse i možda pokoji smeđi ili sivi komad.

Najviše slobode možete si dopustiti u domeni modnih dodataka kao što su zanimljive glomazne ogrlice, narukvice i prstenje ili možda narukvica oko gležnja koja proviruje ispod laganih lanenih hlača.

Kod odabira odjeće za ured posebice obratite pažnju na prikladno donje rublje. Oh, crto od gaćica, kolike si li samo modne kombinacije uništila?! Zato čuvajte nam se. Nosite sa sobom bočicu vode, šešir i lepezu i sklonite se sa direktnog puta klime u uredu, mogla bi vam donijeti više štete nego koristi. Držite se, još samo malo.

 Autor: L.K.  Foto: savi/Shutterstock