Pomoć za suhe usne

balzam za usne

Muče li vas ispucale i suhe usne? Vrijeme je da razmislite što sve možete učiniti kako bi vaše usne uvijek bile poželjne i lijepe bez obzira na vremenske uvjete. Svejedno koje je godišnje doba, svatko mora voditi računa o redovnoj njezi usana.

Zima je poznata kao posebno agresivno doba godine kada se temperature kreću ispod nule i kada su naleti jakih vjetrova sasvim normalna pojava. Cijelo to vrijeme najviše pati vaša koža i ako se ne pazi na redovnu njegu lica, može doći su sušenja kože.

Koliko je važno paziti na njegu lica i u svoje redovne aktivnosti uvrstiti jutarnju i večernju njegu lica, potrebno je ne zaboraviti na njegu usana. Sigurno nije ugodno osjetiti zatezanje kože što ne može sakriti ni najbolji ruž za usne.

Kako bi vam usne uvijek bile lijepe, potrebno je obratiti pozornost na prirodne preparate od kojih većinu već imate u svom kućanstvu. Zaboravite na trošenje novca na skupe preparate i pokušajte s domaćim receptima.

Prije nego što krenete u potragu za najboljim preparatima pokušajte promijeniti životne navike i obogatiti prehranu namirnicama koje obiluju vitaminom B i ne zaboravite piti puno vode.

Osim balzama za usne koji bi vam uvijek morao biti u torbi tu je i nezaobilazno maslinovo ulje. Želite li imati lijepe i mekane usne napravite nježni piling usana uz pomoć maslinovog ulja. Uzmite četkicu za zube i lagano prijeđite preko usana. Nakon toga ih obrišite i umasirajte maslinovo ulje.

Kiselo vrhnje je nezaobilazna namirnica kada je u pitanju spremanje mnogih jela. Ovog puta vrhnje možete iskoristiti i za njegu svojih usana. Iskoristite njegove prednosti i napravite masku.

Nanesite vrhnje na usne i ostavite da djeluje oko 15 minuta. Nakon toga ga uklonite vatom. Bilo bi dobro kada bi masku stavljali svaki dan dok vam se usne u potpunosti ne oporave.

Osim maslinovog ulja možete pokušati i s kokosovim uljem koje ćete isto nanijeti na usne uz pomoć četkice za zube. Priuštite svojim usnama samo najbolje kako bi vi uvijek bili zadovoljni svojim izgledom.

Autor: S.Š., Foto: kaarsten/Shutterstock