Poluotok radosti, pun sadržaja

Priprema za koncert, Foto: Pululante/Flickr

Pula je grad koji možemo nazvati središnjim i najvećim gradom Istre u kojem se svakog ljeta održava bogat turistički program kojim se nastoji privuči puno turista i naravno svih onih koji pored mora i plaža, traže i druge tipove sadržaja.

Ne trebamo posebno napominjati kako je Pula prije svega poznata po svojim brojnim kulturno-povijesnim tragovima među kojima je zasigurno najpoznatija čuvena Arena te drugi spomenici koji na svoj način pričaju priču o nekadašnjim vremenima.

Pored tih spomenika Pula je i središte brojnih manifestacija koje se održavaju već duži niz godina, a tu možemo ubrojiti i poznati “Poluotok radosti”. Naime radi se o festivalu komorne glazbe koji redovno započinje početkom osmog mjeseca i traje petnaest dana.

Svi vi koji se smatrate ljubiteljima ovog tipa glazbe pozivamo da krenete put Pule i doživite umjetnost sviranja od vrhunskih glazbenika. Naravno da ovdje možete očekivati samo komornu glazbu, stoga svi vi koji to volite krenite u Pulu i jednostavno uživajte.

Ove su godine svi prisutni imali priliku slušati koncert Jurija Lapteva koji pjeva bariton, zatim Svetlanu Gorenkovu poznatu kao sopranisticu. Tu je bila i Ljudmila Golub na orguljama te Polina Lapteva na violini.

Nakon njih uslijedio je niz novih koncerata na kojima ste imali priliku slušati Paolu Radin na flauti, Ivana Buića na isto tako flauti i Vesnu I. Ovcirk na klaviru. Svi koncerti započinjali su u 21 sat.

Za sve one koji prate ovaj tip glazbe znaju da se radi o zaista jedinstvenom događaju gdje imaju priliku doživjeti glazbu na pomalo drugačiji način, a gdje dobar i pozitivan ugođaj povećavaju okruženje zaista lijepog i povijesnog grada Pule.

Kad malo bolje pogledamo zaista nema ljepšeg ugođaja održavanja komorne glazbe nego na mjestima koja odišu poviješću i njezinim davnim pričama koje su obilježile te krajeve.

Autor: S.Š.  Foto: Pululante/Flickr