Pogreške na poslu

zaposlenik posao

U poslovnom svijetu postoji bonton kojeg nije dobro kršiti, kako ne bi ostali bez posla koji vam je glavni izvor prihoda. Koliko god vam posao koji radite išao na živce ili vam bio dosadan, ukoliko trenutno nemate drugu alternativu, bitno je da se ponašate pristojno. U nastavku vam donosimo nekoliko pogrešaka zaposlenika, koje dovode do otkaza.

Laganje je prva stavka koju nikako ne smijete upotrebljavati u poslovnom svijetu, ako ne želite da vam poslovna karijera završi ne tako bajno. Lagati o bilo čemu na poslu nije poželjno, jer će se kad tad saznati, a time ćete “pokopati” sami sebe.

Nikako nemojte kasniti na posao, ili kasniti sa pauza, jer time poslodavcu pokazujete koliko vam nije stalo do posla, i koliko je posao koji radite za vas zapravo dosadan. Na posao uvijek dođite minimalno 5 minuta ranije i sa pauza se uvijek vraćajte na vrijeme.

Posjećivanje društvenih mreža za vrijeme obavljanja posla itekako utječe na vaš posao. Poslodavcima se to ne sviđa, pa bi bilo dobro ne da smanjite broj posjeta, nego da uopće ne posjećujete društvene mreže za vrijeme radnog vremena.

Prilikom nekog poslovnog razgovora nikada se nemojte razgovarati kao da ste doma. Uvijek se razgovarajte književni kako bi odavali dojam obrazovane osobe. Isto tako psovke izbacite iz svog rječnika u potpunosti.

Nikada ne smijete pokazati koliko brzo gubite živce, jer time pokazujete da niste sposobni raditi pod pritiskom. Ukoliko imate tanke živce, vježbajte meditaciju i ne miješajte privatno s poslovnim. Ukoliko ste u privatnom životu osoba koja uvijek kaže ono što joj je na pameti, u poslovnom svijetu to se tako ne radi, i to trebate imati na pameti.

Nikada nemojte odugovlačiti sa obavljanjem posla, i uvijek sve obavljajte na vrijeme. Isto tako ne obavljajte svoje zadatke u zadnji čas, kako ne bi zakasnili i time pokazali da ste vrlo neodgovorni.

Autor: A.Z., Foto: Alexander Galai/Shutterstock