Podizanje energije u organizmu

trčanje

Postoje dani kada se i uz deset sati sna osjećamo loše i umorno. Organizam nam je iscrpljen i otežano nam je funkcioniranje. Što god da učinimo samo se želimo osjećati bolje. Da biste to postigli morate najprije poraditi na svojim navikama i popraviti određeno ponašanje.

Hidratacija organizma

Dehidriranost uzrokuje bezvoljnost, a u današnje vrijeme sve više pijemo kave i čaja koji su diuretici te nam izbacuju vodu koje nam organizmu kronično nedostaje. Uvedite si naviku pijenja vode i ubrzo ćete osjetiti drastičnu razliku.

Pravilna prehrana

Izbacite iz prehrane suvišne šećere i loše ugljikohidrate koji organizam čine tromim i teškim. Bazirajte se na povrću, voću i proteinima.

Agrumi

Miris agruma razbuđuje tijelo i duh, a vitamin C pokreće organizam. Izbjegavajte ih prije spavanja jer će održati vaš organizam aktivnim preko noći.

Moć glazbe

Slušajući omiljenu glazbu razbudit ćete se, aktivirati i pokrenuti čitav organizam. Postat ćete optimističniji.

Aktivnost

Umor se najbolje pobjeđuje fizičkom aktivnošću. Ujutro kada se probudite razgibajte se i napravite nekoliko vježbi prije nego započnete dan. Osjećat ćete se puno bolje, a i navečer ćete lakše zaspati.

Družite se s pozitivnim ljudima

Pozitivni i veseli ljudi pozitivno utječu na nas. Druženjem s njima njihova energija se prenosi na nas i mi postajemo optimističniji i veseliji poput njih. Budi nam se strast za životom i raste nam energija.

Zadovoljite se s postignutim

Perfekcionizam vas samo čini nezadovoljnima. Jedno je težiti najboljem, ali gristi se što ste drugi, a ne uvijek prvi čini vas kronično nezadovoljnima što vas umara i zamara.

Odbacite nepotrebno

Sto poslova, sto obveza i trčanje na sto strana iscrpljuje vas čak i kada spavate. Jer dok se trebate odmoriti, vi već u glavi imate neku od obveza koje ste si sami nametnuli. Riješite se osjećaja pritiska i odbacite neke od obveza.

Budite zahvalni

Zahvalite svako jutro i večer za sve što imate, tako se prisjećate svega dobrog u svom životu i usmjeravate energiju na dobre stvari iz svog života.

Istraživanja su pokazala da kada se usne smiju mozak misli da smo sretni i počinjemo se zaista tako osjećati. Stoga na kraju, nabacite osmijeh i uživajte u životu!

Autor: J.S., Foto: lzf/Shutterstock