Pletenice su ponovno u modi

Pletenica u kosi, Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock

Od prošle godine, pletenice su ponovno ušle na velika vrata. One više nisu samo namijenjene malenim djevojčicama već ih žene svih uzrasta mogu nositi za razne prigode.

Želite li izgledati zavodno na popodnevnoj kavi s prijateljicama, u večernjem izlasku ili nekoj svečanijoj prigodi, pletenice su pun pogodak. Postoji bezbroj načina izrade i oblika pletenica.

Prednost pletenica je da kad ju raspletete vaša kosa postaje kovrčava, tako jednim oblikom možete dobiti nekoliko frizura.

Jedna od najpopularnijih je sigurno pletenica riblja kost. Ona daje elegantni look pa su ju nosile i poznate filmske i pjevačke zvijezde u prošlosti. Olakotna je okolnost kako danas ona ne mora biti ispletena savršeno, razbarušene varijante su in.

Pletenice konjski rep još je jedna zahvalna varijanta. Njome možete postići ležeran ali i poslovan i glamurozni stil. Žene su je prepoznale te samim time istisnule negativan trend pletenica kakav je vladao u svijetu.

Do prije par godina pletenice su bile totalno nepoželjne. Uvijek ih se povezivalo sa djevojkama koje su sa sela ili sa Pipi Dugom Čarapom i Heidi. Danas su pletenice sveprisutne i općeprihvaćene.

Kosu možete ukrasiti pletenicama tako da one čine vizualni oblik vodopada. Iako na prvi pogled izgleda kao komplicirana frizura jednom kad se ispraksirate neće vam oduzimati puno vremena. Predlažemo da ovakvu pletenicu upotpunite nekim cvijetom da dobite potpuni look.

Još jedna pletenica koja je bila omražena i na lošem glasu do nedavno jest pletenica “mljekarica”. S obzirom da podsjeća na vijenac na glavi, ovaj tip pletenice je rezerviran za mlađe djevojke. Samu pletenicu možete todatno ukrasiti uplitanjem šarene tkanine u kosu. Frizura se preporuča za boravak na plaži.

Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock