Pletenice kao frizura

Žena s pletenicom, Foto: Taramara/Shutterstock

Zsigurno se sjećate trenutka kada vam je vaša mama, sestra ili frizer ispleo vašu prvu pletenicu. Osjećali ste se pomalo čudno, ali isto tako i posebno jer ste napravili nešto sasvim drugačije sa svojom kosom.

Naravno da je riblja kost tada bila nešto zaista inovativno i prije svega hit, a svi koji su nosili takve frizure bili su u korak s najnovijom modom. Danas zaista ne možemo reći da postoji samo jedan način kako isplesti svoju kosu.

Postoji jako puno načina kako svoju kosu učiniti zanimljivom, a pored riblje kosti tu su još neke kombinacije za koje vjerujemo da će vam se svidjeti. Dosada smo mogli vidjeti različite varijacije, bilo na crvenom tepihu, ili upravo u svom susjedstvu.

Upravo smo na tim događanjima mogli primjetiti što se trenutačno nosi i kakv tip pletenica danas prolazi. Bez obzira da li je kosa ravna, kovrčava, kratka ili naravno malo duža postoji bezbroj stilova koji će ubiti dosadu i od vas napraviti novu osobu.

U zadnje vrijeme sve se više govori o čuvenoj zmiji – pletenici za koju treba ipak malo znanja odnosno strpljenja. Za ovakvu frizuru savjetujemo da se obratite svom frizeru, a da se radi o pravom remek djelu vidjet ćete kada sve bude gotovo.

Sigurno mislite kako ste već sve vidjeli, ali imamo malo iznenađenje. Naime pored Twista i čvora koji je već duže vrijeme popularan, pojavile su se i nove frizure pletenice. Naravno mislimo na Ennui pletenice.

Radi se o kombinaciji spuštene i pletene kose. Naime na gornjem dijelu kose uzmete dva pramena kose od kojih ćete napraviti pletenicu. Zatim ćete ispod te pletenice uzeti još par pramenova koje ćete isto tako isplesti. Mora izgledati tako da se nastavlja na pletenicu koju ste napravili malo ranije. Ona mora ići okomito.

Naravno da je ovakvu frizuru najbolje raditi kod osoba koje imaju dužu kosu, barem do pola leđa, jer će na taj način izgledati puno efektnije i glamuroznije. Želite li iskušati nešto novo savjetujemo da se dogovorite sa svojim frizerom.

Autor: S.Š., Foto: Taramara/Shutterstock