Pivska terapija za ljepši izgled

jedna čaša pive

Čuli ste već za razne tretmane uz pomoć kojih vaša koža izgleda ljepo, preporođeno i zdravo? Jeste li čuli za još jednu metodu, a koja uključuje pivo? Pivska terapija se može svrstati zajedno s ostalim tretmanima koji pridonose ljepšem izgledu i boljem osjećaju.

Zahvaljujući hranjivim sastojcima koje sadrži pivo je već duže vrijeme jedno od najboljih pića za osvježenje, ali ujedno i ključni sastojak kod raznih kozmetičkih tretmana. Pivo je idealni kozmetički preparat kada je u pitanju obnova noktiju, kože i kose.

Kako ne bi došlo do zabune, pivo je prvo piće koje u sebi ima određenu količinu alokohola, ali uz umjerenu potrošnju ono može rezultirati samo dobrim stvarima. Radi se o jednom od najpopularnijih alkoholnih pića u svijetu.

Pivo je prirodni napitak koji pomaže u hidrataciji i regeneriranju organizma, a to nije čudno obzirom na sastojke koje u sebi sadrži. Ovo popularno piće u sebi sadrži vitamine iz skupine B, a to su B1, B2, B3 te B6.

Osim B vitamina, pivo se smatra odličnim izvorom kalija, magnezija, fosfora, cinka, sumpora, natrija i bakra. Unutar ovog pića se nalaze i ugljikohidrati, flavonoidi, antioksidansi te aminokiseline. U sebi sadrži veliku količinu kvasca i hmelja zbog čega je dobar za jačanje noktiju i kose, a osim toga ima i antibakterijsko djelovanje.

Jeste li znali da pivo pomaže kod sprječavanja prijevremenog starenja? Pokazalo se da se zbog velike količine antioksidansa koje sadrži pivo smatra velikim saveznikom kada je u pitanju borba s godinama. Učinkovit je kao preparat kada je u pitanju njega svih tipova kože, pa je često neophodan kao sirovina u mnogim kozmetičkim proizvodima.

Kao i u svemu ostalom tako i ovdje ne treba pretjerivati. Pivo je ljekovito ako se konzumira u umjerenim količinama, što je za žene do 3 dcl na dan, a za muškarce do 6 dcl.

Autor: S.Š., Foto: Ariwasabi1/Shutterstock