Piling za tijelo od kave

lijepo-lice

I sami stručnjaci, nutricionisti i liječnici podijeljenih su mišljenja je li kava zdrava ili nije. Pomaže li kod srčanih bolesti, komplikacija ili upravo suprotno? Zbog svih ovih informacija, ne znamo ni sami što su zablude i mitovi, a što istine o učinkovitosti konzumiranja kave.

Ono što je zasigurno poznato i potvrđeno jest da je kava odlična ukoliko se koristi za njegu kože. Na tržištu i policama prodavaonica sve se više može naći kozmetika sa sastojcima iz kave i kofeinom. Zašto je to tako? Kako djeluje kava na našu kožu, zašto joj pomaže i kako to funkcionira? U ovom ćete članku saznati sve o učinkovitim svojstvima kave u kombinaciji sa djelotvornom kozmetikom.

Piling od kave prvenstveno je djelotvoran kod suhe kože. Bogatim sastavom antioksidansa, pomaže kod osvježavanja kože, hidratacije i prirodnog mašćenja. Dobiva li naš organizam dovoljno antioksidansa iz hrane ili kozmetičkih preparata, lakše se rješava negativnih i štetnih bakterija unutar tijela.

Tim procesom ne regulira se samo rad metabolizma, već nestaju neugodne probavne smetnje poput zatvora ili nadutosti. Lakše se tope masne naslage, a mi gubimo suvišne kilograme na jednostavan način bez strogih i opasnih dijeta. To ujedno podrazumijeva manji rizik od srčanih bolesti, karcinoma, povišenog kolesterola i pretilosti.

U malu posudicu stavite dvije čajne žličice smeđeg šećera, tri velike žlice kave i par kapi maslinovog ulja. Sve to dobro promiješajte dok se ne stvori smjesa. Zatim možete dodavati i druge sastojke, mirisna i eterična ulja, cimet, vaniliju, kakao. To ovisi uglavnom o mirisu pilinga koji želite postići.

Zatim tu smjesu stavite na hlađenje kojih pola sata, sat vremena. Smjesa se može hladiti u hladnjaku, ali to nije obavezno. Kada se smjesa dovoljno ohladi, možete je početi koristiti. Stavite je u zatvorenu posudicu ili staklenku, da bi vam trajala što dulje. Njen rok trajanja može biti i do nekoliko tjedana.

Kava u pilingu za tijelo ima mnogo povoljnih učinaka. Jedan od najvažnijih i ženama najdražih, jest borba protiv celulita. Kako dolaze topliji dani, to podrazumijeva laganiju i kraću odjeću. Naročito se ne veselimo ovakvoj odjeći ako nismo zadovoljni svojom linijom i tijelom.

Celulit je čest kod žena svih dobi, a javlja se već u pubertetu. Spas u zadnji čas mogao bi vam predstavljati piling od kave. Kofein je odavno poznat kao učinkovit borac protiv narančine kore, mrske svima koji je imaju. Omekšava kožu, čini je elastičnijom zbog čega nije toliko osjetljiva. Muči li vas celulit, nije potrebno raditi piling cijelog tijela. Možete ga nanijeti samo na najkritičnija mjesta, najčešće su to noge, bedra, trbuh ili nadlaktice.

Autor: D.Š. Foto: Deklofenak/Shutterstock