Piling za lice od kave

piling za lice od kave

Osim za piće, kava je idealna i za njegu kože! Sastojci kave bolji su za kožu od mnogih kozmetičkih preparata koje možete pronaći na policama dućana. Uz provjerene prirodne sastojke vaše lice možete biti prekrasno i bez kožnih tegoba s najboljim pilingom za lice od kave.

Osim bora, jedan od najvećih ženskih problema u službi ljepote je i celulit. Za uspješnu borbu protiv celulita nije dovoljno kožu tretirati samo kozmetičkim preparatima, bilo da su čak i prirodni. Kako bi se riješili celulita, potrebno je mnogo odricanja, poput pravilne i zdrave prehrane, vježbanja, itd.

Za borbu protiv celulita od velike pomoći može biti i sama kava. Sve što vam je potrebno je samo jedna šalica kave. Zrnca od kojih se kava sastoji su idealna za prirodan piling kože. Piling kave će olakšati regeneraciju kože, ukloniti mrtve stanice kože i probuditi cirkulaciju.

Pilinga od kave nikad dosta, tako da s istim nikad ne možete pogriješiti i pretjerati, no važno je da tijelo nikada ne masirate grubim pokretima. Uvijek budite nježni prema svojoj koži!

Nakon pilinga kože kavom, koji možete nanositi na lice, jednako kao i na tijelo, tuš kabinu ili umivaonik morate dobro isprati, kako se slučajno ne bi začepili odvodi od zrnaca.

Za piling od kave vam je potrebno 50 g šećera, 50 g taloga kave i 100 ml ulja, najbolje maslinovog koje je izrazito ljekovito.

Maslinovo ulje je dobro za sve tipove kože te je najčešće korišteno u službi ljepote, posebice kada je riječ o masaži tijela. Talog kave i zrnca šećera će sigurno ukloniti mrtve stanice s površine kože te će s dodatnim ulaskom dublje u kožu, ulje povratiti hidrataciju umornoj koži.

Navedene sastojke samo dobro pomiješajte pa dobivenu pastu za piling nanesite na čistu i mokru kožu. Piling nanosite laganim kružnim pokretima, ništa pregrubo. Osim lica, dobivenim pilingom možete masirati i noge.

Noge masirajte krenuvši od stopala pa se penjite sve do bedra, ali po redu i polagano. Pastu nanesite obavezno i na koljena, pete i laktove kako bi uklonili višak tvrde kože.

Iskoristite kremu za njegu kože cijelog tijela i priuštite joj samo najbolje jer to i zaslužuje. Važno je biti uporan i često tretirati kožu odgovarajućim sastojcima.

Autor: A.Z., Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock