Pedeset nijansi sive

jamie i dakota

Došlo je vrijeme za realizaciju još jednog bestsellera “Pedeset nijansi sive” koji je djelo poznate autorice E. L. James. Nakon što je knjiga oduševila obožavatelje širom svijeta, nije trebalo proći puno vremena da se jedna od velikih holivudskih kuća odluči za snimanje filma o velikom zavodniku.

Pedeset nijansi sive predstavlja prvu knjigu iz trilogije koja govori o vezi između mlade djevojke, djevice Anastasije Steele i moćnika, emocionalno nezrelog čovjeka Christiana Greya. Radi se romantičnoj noveli koja nastoji prikazati sve uspone i padove jedinstvenog para toliko različitog, a opet tako posebnog.

Gospodin Grey je lijep muškarac poznat po svom šarmu s kojim zavodi svaku ženu koja mu se svidi. Osim što je bogat Grey je ujedno zabavan i kreativan što je još jedan adut više da u svoju mrežu privuče što više obožavateljica. Christiana Greya glumi Jamie Dornan.

Za razliku od “predatora” u ljudskom obliku, s druge strane se nalazi mlada i naivna djevojka Anastasija Steela (Dakota Johnson). Očito je kako na prvu predstavlja lagan plijen za Greya, koji će ju pokušati zavesti.

Novela je poput ostalih usredotočena na mladu i naivnu ženu još uvijek neiskvarenu, koja se susretne sa osobom što joj mijenja život i uvodi u jedan posve novi svijet. Neki će reći kako se knjigom ne dokazuje da postoji ljubav nego posve suprotno, ali to je na čitateljima i uskoro gledateljima da prosude.

Glumica Dakota Johnson odlučila je u potpunosti se usredotočiti na lik Ane tako da je obojala kosu u smeđu, a zbog scena golotinje neko je vrijeme provela u teretani vježbajući i pripremajući se za film.

Dakota i Jamie Dornan su sigurni kako su snimili sljedeću uspješnicu koja će “pomesti” konkurenciju. Nakon što je završeno snimanje filma, cijela ekipa filma je odlučila proslaviti pripremu velikog projekta pred koji su stavljena velika očekivanja ne samo glumaca nego i čitatelja.

Autor: S.Š., Foto: Blitz