Parkfest u Novigradu, zabava za svakoga

Život na ulicama Novigrada, Foto: Jacquesverlaeken/Wikimedia

Svi smo upoznati s činjenicom da je Novigrad jedna od onih destinacija koja zaista zna kako zabaviti svoje goste, a to su dokazali na bezbroj načina. Naravno da pritom mislimo na brojne sadržaje koji su osmišljeni tako da skoro udovolje svakome, misleći pritom na starije i one najmlađe.

Kad već pričamo o bogatom turističkom programu, tada treba izdvojiti manifestaciju koja isto tako već duže vrijeme privlači svoje goste, a radi se o poznatom “Parkfestu” koji se već održava šest godina. Radi se o zabavnom događaju koji se održava početkom mjeseca srpnja.

Dakle na samom početku turističke sezone grad Novigrad nudi svojim gostima jedinstvenu zabavu poznatiju kao “Parkfest”. To je manifestacija koja uključuje niz koncerata, a koju su pokrenuli članovi udruge “Sidro”.

Cijela je manifestacija osmišljena tako da se kroz zabavu i muziku promoviraju glazbenici, likovnjaci, književnici, performeri i filmaši koji su svojim radovima više puta pokazali da se zaista radi o pravom talentu koji jednostavno mora dospjeti pod reflektore.

Možemo slobodno istaknuti kako se radi o događaju koji je ponajviše usmjeren na one malo mlađe, ali i sve one koji su željni dobre i prije svega kvalitetne muzike i umjetnosti kao takve. Nećemo tvrditi da se radi o odabranom društvu, ali kad je umjetnost u pitanju tada ovakve manifestacije jednostavno privlače određeni tip gledatelja koji će znati cijeniti ponuđeno.

Ove su godine sudjelovali brojni poznati glazbenici kao što je TBF i koji su osigurali pravu zabavu, a samo možemo zamišljati kako će izgledati iduća godina i kakav će imati program. Imamo malo manje od godinu dana da se veselimo i planiramo svoje dane prema tim danima zabave i malo prisvajanja kulture i njezinih vrijednosti.

Autor: S.Š Foto: Jacquesverlaeken/Wikimedia