Osvježite umorno lice

umivanje

Koliko vam se puta dogodilo da ste se ujutro nakon buđenja iznenadili koliko loše izgledate. Oči su vam bile crvene i bili ste natečeni. Vjerojatno ste noć prije tulumarili ili se niste stigli naspavati. Nažalost velik dio nas u tom slučaju napravi ono što ne bi trebalo.

Umjesto da namjestite sat da zvoni malo ranije kako bi u miru mogli dovesti svoj izgled do zadovoljavajuće razine, vi ste umjesto toga krenuli na brzinu stavljati šminku, jer morate stići na posao. Nažalost šminka na umorno lice neće popraviti sliku nego će je samo pogoršati.

Svako pravilo nalaže da prvo pokušate ustaliti ritam spavanja. Pokušajte normalizirati svoj bioritam i navesti se na stalan raspored spavanja. Mnogi ne uspiju svaki put odspavati osam sati, bilo zato jer su kasnije legli i nisu mogli zaspati ili zbog drugih razloga.

Svako jutro prije nego se krenete šminkati uzmite dovoljno vremena kako bi svom licu pružili njegu koju toliko zaslužuje. Najboljima su se pokazale prirodne maske koje možete napraviti i sami bez puno financijskog troška.

Provjerite imate li zeleni čaj. Skuhajte ga noć prije i ostavite u frižideru da se hladi. Ujutro ga iskoristite kao tonik tako što ćete ga lagano nanijeti na lice. Prije zelenog čaja ne zaboravite se umiti u mlakoj vodi. Ona je najbolja za buđenje vaše kože.

Kada ste završili s jutarnjom njegom lica nastavite dalje u istom tonu. Budite svježi i odmorni i našminkajte se kako treba. Izbjegavajte tešku šminku i nikada nemojte stavljati previše make upa. To ujutro neće nikako dobro izgledati.

Koristite samo mat sjenila, a maskaru je dovoljno staviti u samo dva sloja. Usne uljepšajte ružem za usne u tamnijoj nijansi, jer ćete uz svijetli ruž izgledati još ispijenije. Sada kada je make up spreman možete izaći van.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock