Organizacija vjenčanja je posao prepun slatkih muka

Organizacija vjenčanja, Foto: Nataliiap/Shutterstock

Organizacija vjenčanja, koliko je posao prepun slatkih muka, tako zna biti i naporan. Sve naravno ovisi požuruje li prinova vjenčanje ili ste osigurale dovoljno vremena kako bi apsolutno sve bilo savršeno za dan o kojem maštate od djetinjstva.

Vjerojatno se na vjenčanjima na kojima ste bili posljendjih godina maštali kakvo će biti vaše, e pa sada imate priliku ostvariti sve svoje želje i snove. No, jeste li bili svjesni koliko to oduzima vremena, snage i živaca? Kako se buduća mladenka ne bi pretjerano uzrujavala oko mnogih sitnica važnih za vjenčanje, trend je koji ne zaobilazi ni Hrvatsku, prepustiti se rukama stručnjaka koji će organizirati vjenčanje.

I to je naravno stvar koja ovisi o tome možete li si ga priuštiti, no škoditi ne mogu! Organizatori vjenčanja brinu apsolutno o svemu kako bi vaše vjenčanje doveli do savršenstva. Uz redovite konzultacije, njihov je cilj upoznati buduće mladence, te otkriti i realizirati ono što žele.

Uz to što planiraju budžet, razradit će detaljnu ponudu i usporedbe cijene i kvalitete svih elemenata vjenčanja. Uz to što će vam ponuditi trenutne rezervacije (restorana, muzike, fotografa, dekoracija), prezentirat će vam razne ideje i prijedloge, savjetovat će vas, provjeravati ide li sve prema planu i redovito obavještavati. Na sebe će preuzeti i brigu o parkingu i vožnji u koloni, raspoređivanju uzvanika u crkvi i restoranu, te će nadzirati situaciju.

Oni također mogu voditi brigu o darivanjima mladenaca. Zapadne zemlje prakticiraju popise trgovina gdje ste izabrali što vam treba, pa je ovo idealno rješenje za goste koji smatraju da je darivanje novca hladno i žele da imate trajnu uspomenu.

I kod nas se ova praksa sve više uvodi, što mlade obitelji koje opremaju stanu objeručke podzravljaju, a organizatori vjenčanja će vam vjerojatno ponuditi dodatne popuste. Također će vas podsjetiti da prikupite potrebnu dokumentaciju za vjenčanje, a ako ste se odlučili na crkveno vjenčanje, potrudit će se i oko toga.

Niz stvari i stinica koje je potrebno obaviti u današnje vrijeme mogu biti stresne i naporne, što se onda odražava na vezu. Organizatori vjenčanja su tu da upoznaju mladence i omoguće im vjenčanje iz snova uz što manje stresa, napetih situacija i trzavica.

Autor: I.H., Foto: Nataliiap/Shutterstock