Opuštajuće kupke kod kuće

opustajuca-kupka

Gotovo sve žene mogu potvrditi da ništa ne opušta bolje i ugodnije od opuštajuće biljne kupke. Danas imamo sve manje vremena za njih, ali bismo barem jednom tjedno trebale opuštanje u ovakvom ugodnom stanju. Donosimo vam savjete i nekoliko recepata da kod kuće napravite odličnu kupku.

Sve što vam je potrebno jesu sastojci i namirnice koje svakodnevno koristite i upravo ih sada imate u svojoj kuhinji.

Aromatička kupka od mlijeka protiv nesanice

Lavandu, kamilicu, nekoliko ružinih latica i dvije jušne žlice mlijeka u prahu stavite u sredinu neke starije krpe, gaze ili platnene maramice. Skupite je pri samom vrhu, pritom pazite da vam ništa ne ispadne. Nakon što ste napravili čvrsti zavežljaj, stavite ga pod mlaz tople vode.

Napunite kadu vodom, ali pričekajte da se ona malo ohladi. Neka bude mlaka, nikako ne hladna. Hladnija voda poznata je po tome da snižava tjelesnu temperaturu, a tijelo čini umornijim. To je odlično rješenje protiv nesanice i problema sa mirnim spavanjem.

Kupka od lavande za opuštanje

Stresa se možete riješiti kupkom, nisu vam potrebne samo tablete, meditacije i slične stvari koje vam samo oduzimaju mnogo vremena. Kupka od lavande odlično je rješenje za one žene koje ne stignu hodati na redovita opuštanja, meditacije i kozmetičke salone na tretmane.

Nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande i maslinovog ulja stavite u toplu vodu za kupanje. Opuštati se možete koliko god hoćete, odnosno sve dok se voda ne ohladi.

Kupka od jasmina za bolje raspoloženje

Ako ste loše raspoloženi, dan je bio uistinu stresan, zahtjevan, a vi biste trebali odmor, ova kupka je idealna za vas. Jasmin je poznat po tome da opušta mišiće, ali i podiže tjelesnu energiju zbog čega će vaše raspoloženje odmah biti bolje. Nekoliko kapi eteričnog ulja od jasmina stavite u toplu vodu. Ona može biti vruća, ali pazite da ne pretjerate.

Nakon samo nekoliko minuta u ovoj energičnoj kupki, odmah ćete se osjećati bolje, odmornije i spremnije za novi radni dan. Uživajte!

Autor: D.Š. Foto: Goodluz/Shutterstock