Oldtimer rally u Vodnjanu

Živopisan grad u Istri, Foto: Orlovic/Wikimedia

Ako ste oduvijek maštali o tome da si nabavite neki stari auto određene marke, što vam je jednostavno bilo nemoguće iz više razloga, imate priliku ako ne kupiti, a onda uživati u brojnim oldtimerima koji se svake godine izlažu u Vodnjanu.

Naravno da izložbi ima diljem cijele Hrvatske, no ovaj vas dio svakako može zanimati ako se nalazite u Istri i ljetujete na ovom dijelu obale. Vodnjan kao i sva druga mjesta nudi pregršt modela koji će u velikom broju vas zasigurno izazvati određeni nostalgiju.

Svake godine u sklopu Vodnjanskog ljeta održava se poznati Oldtimer rally i to na vodnjanskoj placi. Na tom mjestu svake godine možete vidjeti automobile i motore iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a među izloženim nekad vozećim muzejima, mogu se vidjeti stara Volkswagen Buba, Zastava, Fićo, Porsche, Fiat, Mercedes, BMW, Citroen, Renault, Alfa Romeo i mnogi drugi.

Mnogobrojni građani samog Vodnjana, ali isto tako i svi ostali mogu uživati u izložbi auta od kojih su neki čak i u voznom stanju. No najljepši dio svega zasigurno leži u činjenici kako su sva vozila uščuvana i zaista se može dočarati onaj trenutak kad su ta vozila bila broj jedan.

Ako se zateknete u Vodnjanu obavezno se uputite prema ovom sajmu gdje pored izložbe auta imate priliku saznati pomalo o svakom od njih. Znači možete saznati kako se održava, koliko dugo određeni vlasnik ima taj auto i mnoge druge činjenice koje vas zanimaju.

Najbolji dio svega što aute izlažu njihovi vlasnici koji će vam možda i dozovoliti da barem na jedan trenutak osjetite kako je sjediti u tom zaista pravom čudu tehonologije koje je preživjelo puno zima.

Kad malo pogledate možete primjetiti kako su se auti nekada više razlikovali nego danas. Odnosno nekada se teško moglo dogoditi da zamjenite jedan auto s drugim.

Autor: S.Š. Foto: Orlovic/Wikimedia