Oglašavanje apartmana u modernim vremenima

oglašavanje apartmana

U današnje vrijeme gotovo svi iznajmljivači okrenuli su se oglašavanju svojih smještajnih kapaciteta na internetu. U nastavku Vam donosimo neke od najpopularnijih besplatnih i plaćenih metoda.

Adwords oglašavanje

Adwords oglašavanje je definitivno najučinkovitiji i najozbiljniji način na koji možete promovirati svoje apartmane ali je ujedno i najskuplji ukoliko se ne snalazite sa adwordsom. Za ovaj način oglašavanje bi bilo dobro da imate i svoju web stranicu što ćemo objasniti u sljedećem poglavlju.

Kroz google adwords oglašavanje u mogućnosti ste doslovno “kupiti” prve pozicije na tražilici za upite koje Vi želite. Plaćate svaki klik, a cijena klika ovisi o konkurenciji i poziciji Vašeg oglasa.  Više detalja možete pronaći na službenim web stranicama: https://adwords.google.com

Izrada vlastite web stranice

Mišljenja smo da bi svaki iznajmljivač danas trebao imati svoju web stranicu ako zbog ničega drugog onda barem da ne mora gostima svaki put slati slike apartmana, plaže, opise, cijene i sl. nego da ih može ljepo uputiti na svoju web stranicu gdje je sve prezentirano na jednom mjestu. Izrada web stranica predstavlja jednokratni trošak od cca. nekoliko tisuća kuna (ovisno o kvaliteti) i godišnji trošak uglavnom web hostinga. Također na internetu možete pronaći i neke servise koji Vam nude besplatnu izradu web stranica a Vi plaćate samo web hosting.

Facebook oglašavanje

Facebook kao platformu možete iskoristiti na više načina. To može biti besplatno uz puno truda ili plaćeno.

Ono što Vi kao iznajmljivač besplatno možete je kreirati vlastiti profil za Vaš smještaj i Fan stranicu. Na profilu možete prijatelje i samostalno dodavati i tako skupiti veći broj dok na Fan stranici ljudi Vas sami moraju lajkati i to će ići nešto sporije. Facebook naravno nudi i plaćeno oglašavanje gdje možete direktno oglašavati Vašu web stranicu ili Fan stranicu sa ciljem većeg broja fanova. Postavljanje kampanje na Facebooku je relativno jednostavno u usporedbi sa Adwordsom i jedino što će Vam trebati je Vaša kreditna kartica. :-)

Katalozi privatnog smještaja

U zadnje je vrijeme veoma zastupljen način kako kvalitetno popuniti smještajne kapacitete. Katalozi privatnog smještaja su portali uglavnom na više jezika koji sadrže ponudu smještaja sortiranu po mjestima i mnogim drugim kriterijima te omogućuju potencijalnom gostu da jako brzo pogleda Vašu ponudu i kontaktira Vas.

Kontakt sa potencijalnim gostima je uvijek direktan i bez provizije a oglašavanje se plaća na polugodišnjoj ili godišnjoj razini. Kako izgleda oglašavanje apartmana na katalogu možete pogledati ovdje: http://www.mojsmjestaj.hr/oglasavanje

Turističke agencije

Za razliku od kataloga privatnog smještaja turističke agencije rade isključivo na proviziju koja često zna biti jako visoka. Upravo je to i razlog zašto su sve rijeđi izbor iznajmljivača kada je riječ o oglašavanju i promociji.