Održavanje vitke linije

muškarac i žena jedu salatu

Većina žena koja se odlučuje na dijetu i neku vrstu tjelovježbe je onaj tip koji se vječito bori s kilogramima. Tek što postigne ciljanu težinu ili željeni izgled, kile se potajice počinju nakupljati i niste se niti okrenuli već ste na istom mjestu prije dijete. No, to ne mora biti tako.

Održavanje postignute vitke linije zapravo je mnogo jednostavniji posao nego postići vitku i željenu liniju. Ono što je bitno je da budete dosljedni i konstantni u svojoj namjeri.

Planiranje obroka

Redovitim planiranjem obroka unaprijed sprječavate situacije u kojima glad uzima maha i nekontrolirano jedete kao da nikada niste jeli. Ako nekuda idete ponesite jabuku. Ako vas uhvati glad imat ćete uz sebe nešto zdravo i hranjivo te ćete tako izbjeći odlazak u pekaru po pecivo.

Lagana tjelovježba

Nakon postizanja željene težine tjelovježba ne mora više biti naporna i ekstremna, dovoljno je da svaki dan ili barem tri puta tjedno šećete pola sata do sat i odete koji put na tjedan na neki sport, kao na primjer plivanje.

Također, možete zamijeniti auto biciklom kada je lijepo vrijeme. Za održavanje vitke linije dobro će vam doći da ujutro napravite nekoliko sklekova, trbušnjaka i čučnjeva za razgibavanje i zadržavanje postignute mišićne mase. Na taj način razbuđujete tijelo i aktivirate ga za potrošnju više kalorija u danu.

Redovito vaganje

Redovitim vaganjem izbjeći ćete nakupljanje mnogo kilograma od jednom bez da ste primijetili. Svaki dan ujutro stanite na vagu i provjerite kakvo je stanje. Na taj način cijeli dan vam u podsvijesti ostaje da je situacija pod kontrolom, a ako se udebljate kilogram ili dva znat ćete to na vrijeme i kontrolirat ćete konzumaciju hrane. Vaganje svakodnevno se ne preporučuje tijekom faze mršavljenja jer biste mogli odustati ako vam u početku kilogrami budu opadali sporije.

Recite ne elastičnoj odjeći

Izbjegavajte nošenje elastične odjeće svaki dan jer u udobnim trenirkama i tajicama ne osjećate da ste se udebljali i proširili. Ako nosite traperice osjetit ćete stiskanje i zaustavit ćete debljanje na vrijeme.

Uz svakodnevnu provjeru izgleda i pet minuta pažnje posvećeno sebi i svome tijelu, nakon što jednom postignete ciljani izgled nikada više nećete morati prolaziti muku skidanja 10, 15 ili više kilograma.

Autor: J.S., Foto: Minerva Studio/Shutterstock