Održavanje obojene kose

lijepa kosa

Obojena kosa zahtjeva posebnu njegu kako bi što dulje zadržala sjaj i boju koju ste postigli tijekom bojanja. Današnje boje za kosu su puno kvalitetnije od nekadašnjih boja, pa tako one grane kosu i ne uništavaju ju, kao što je to bio slučaj nekada. Ali da bi zadržali istu nijansu boje što dulje na svojoj kosi, trebate pripaziti na par stvari koje donosimo u nastavku.

Tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci koristite proizvode za njegu kose koji u sebi sadržavaju zaštitni faktor, kako bi kosu zaštitili od sunca. Suce može izbijeliti boju pa kosu morate tretirati s proizvodima koji imaju zaštitni faktor.

Najbolje bi bilo kada bi kosu njegovali s nekim od profesionalnih proizvoda kakve koriste frizeri, jer će vam takvi proizvodi pružiti najbolju njegu, te će vaša kosa još dugo vremena imati isti sjaj i boju, kao i prvog dana kada je bojana.

Za koji god proizvod za kosu se odlučili, trebali bi paziti da proizvod bude namijenjen njezi obojene kose. Osim što proizvod treba biti za obojenu kosu, morate paziti i za koju nijansu kose je namijenjen, kako bi baš taj pigment kose bio očuvan.

Bilo bi poželjno kada bi kosu prali što rjeđe, što znači po mogućnosti svaki treći dan. Kada perete kosu pazite da je ne šamponirate previše puta, jer za tim nema potrebe. Jedno pravo šamponiranje biti će sasvim dovoljno, a kosu nemojte ispirati s vrućom vodom, koja dodatno isušuje kosu, nego ju njegujte sa što hladnijom vodom koja će pružiti sjaj vašoj kosi.

Kosu je najbolje bojati masnu, jer kada se boja i masnoća stope, boja ostaje trajnija. Osim toga prije bojanja, kosu trebate zaštititi i pripremiti za nadolazeći tretman, pa bi tako bilo poželjno da noć prije bojanja kosu tretirate s maskom, koja će ju dubinski nahraniti i hidratizirati. Nakon ovog tretmana, vaša kosa će u potpunosti biti spremna za bojanje.

Autor: A.Z., Foto: YuriyZhuravov/Shutterstock