Odnos majke i djeteta

jake majke

Mnoge mame se svakodnevno osjećaju da nisu napravile dovoljno za svoju djecu, te da ne vrijede onoliko koliko bi htjele. Ako i vama dolaze ove crne misli na pamet, u nastavku vam donosimo nekoliko primjera koje sigurno svaki dan doživljavate, i koji su vam najbolji dokaz da radite najbolje što možete.

Samo mama zna kako najbolje uspavati i umiriti svoje dijete i nitko u tome nije bolji od nje. Samo mama se može glupirati sa svojom djecom, na razno razne načine, naravno kada vas nitko ne gleda.

Tko drugi nego majka pere odjeću i obuću u noći, samo kako bi se djeci osušila i bila spremna ujutro kada idu u vrtić ili školu, a sve samo zato što su poželjeli baš tu odjeću.

Tko drugi s vašim djetetom igra igre koje su samo njemu zanimljive, svaki dan ispočeka? Ma koliko god bila umorna, samo mama zna kako zabaviti svoje dijete te će napraviti sve da se dijete smije i igra koliko želi.

Tko svaki dan uči svoje dijete nečemu novome. Od dana kad se rodilo dijete svaki dan uči nešto novo, a mama je njegova glavna učiteljica, te bez nje ne bi puno toga znalo. Za takvo nešto treba imati snage, a samo mama zna kako da ju sakupi nakon noći i noći nespavanja.

Kada smo kod nespavanja, tko je više noći od vas samih proveo ljuljajući svoje dijete, tješeći ga, uspavljujući ga i brinući se o njemu. Nema te osobe koja je mogla skupiti više snage i ljubavi od vas.

Tko više od vas uživa gledajući dijete kako spava, te zbog koga se djetetove oči zaiskre kada ga ugleda nakon vrtića ili škole. Samo mama to može postići i samo mama ima tu ljubav koju djete osjeća prema njoj.

Jedna je majka i samo majka može pružiti djetetu sve, te ako se ikada zapitate da li ste dali dovoljno, ne brinite, vaše dijete će vam jednog dana biti zahvalno!

Autor: A.Z., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock