Odmorite umorne oči

odmorite oči
Odmorite oči, Foto: stryjek/Shutterstock

Budite li se ponekad sa podbuhlim i umornim očima iako ste dovoljno spavale? Nakon dana na poslu vraćate se kući sa osjećajem olovno teških kapaka ili pak često škiljite ili intenzivno gledate u nešto. Možda nosite leće ili samo želite prikriti tragove neispavane noći nako nekog izlaska.

Koji god razlog ili situacija bila u pitanju vaše oči su dio tijela na kojem nalazimo najosjetljiviju kožu. Ona je najtanja i vrlo meka stoga će se vrlo lako vidjeti znakovi dehidracije nakon konzumacije alkohola ili podbuhlost nakon višesatnog gledanja u ekran.

Možete svakako probati osvježiti kožu nekom vrlo skupom kremom posebno namjenjenom tom području ili stavljati hladne obloge koje prije toga morate ostaviti u frižideru, ali možete i iskoristiti ljekoviti potencijal prirodnih supstanci kojima ste okružene svakodnevno.

U nastvaku pogledajte kako možete pomoći svojim umornim očima.

Zašto ne biste jednostavno provele ugodno popodne kod kuće. Napravite čaj od kamilice i zelenog čaja. Dio popijte  dio pustite da se ohladi i umočite u njega dvije vatice. Pustite glazbu. Lezite na leđa i odmorite 15 minuta. Nakon toga odstranite vatice.

A sada slijedi maska koja će apsolutno preporoditi osjetljivu i tanku kožu oko očiju. Ako ste primijetile male borice i natečenost, to nije nikakav problem. Kombinacija neopisivo svestrane aloe vere, ulje pšeničnih klica i mlijeka u potpunosti će osvježiti oči. Dobit ćete nazad mlad i vrckav pogled.

Aloe vera je poznata po svojim svojstvime regeneracije, umitrivanja i vlaženja kože, pšenične klice jedan od najboljih prirodnih antioksidansa, bogato vitaminom E, tvari koje čuvaju mladolikost hvatanjem slobodnih radikala dok proteini iz mlijeka obnavljaju i njeguju kožu. Ovakvu mješavinu bi bilo dobro koristiti dva puta tjednom želite li intenzivnu obnovu umorne kože oko očiju.

Ako smatrate da je vaša koža premasna da na sebi podnosi ulje, tada pšenično ulje zamijenite sokom od limuna i grejpa iz kojeg će vitamin C preuzeti ulogu antioksidansa bez dodatnog otežavanja problematične kože. Dopustite prirodi da vam pomogne i omogući vam vedriji i ljepši pogled na svijet.

 Autor: L.K. Foto: Odmorite oči, Foto: stryjek/Shutterstock