Odjeća prema obliku tijela

žene s ravnim oblikom tijela

Kruška, jabuka ili pješčani sat… U pitanju nisu voćke i sat po kojem se nekada mjerilo vrijeme, nego oblik tijela. Tako je, postoji nekoliko oblika tijela koji traže i poseban način odijevanja, a on se odnosi na isticanje i sakrivanje određenih dijelova na tijelu. Kakav oblik vi imate?

Imate li uzak struk i široke bokove i bedra? Vi ste osoba s oblikom tijela koji podsjeća na krušku baš kao kod Kim Kardashian, Jennifer Lopez i drugih slavnih ljepotica. Sve su one svjesne svog izgleda i zato uvijek paze kako će se pojaviti na crvenom tepihu.

Vi za razliku od njih niste slavna ličnost, ali to ne znači da vam je zato manje stalo do vašeg izgleda. Kako bi uvijek izgledali besprijekorno birajte odjeću koja će naglasiti sve vaše atribute.

Za vas su haljine i suknje dužine do koljena te majice, košulje i veste s naborima zbog kojih ćete dobiti potreban volumen na tanjem dijelu tijela. Tamne boje ostavite za gornji dio tijela, a svijetle za donji.

Žene koje nemaju naglašene obline i imaju duge i mršave noge neće pogriješiti ako se odluče za haljine A kroja te za uske haljine posebno istaknute na području struka.

Tijelo koje oblikom podsjeća na jabuku traži poseban način odijevanja baš kao što to radi Jennifer Hudson. Birajte odjeću kojom ćete istaknuti lijepe noge. Žene s tijelom oblika jabuke imaju široka ramena i zato se odlučite za odjevne kreacije koje su uske na gornjem dijelu i onda se lagano šire prema bokovima.

Svi s tijelom pješčanog sata trebali bi se odlučiti za odjeću koja će istaknuti struk. To su žene koje imaju istaknuta ramena, široke bokove i uzak struk. Odlučite se za haljine visokog struka i traperice ravnog kroja. Slobodni ste istaknuti svoje obline, ali bez pretjerivanja.

Sve je u trikovima s kojima možete napraviti transformaciju. Prava majica iskombinirana sa savršenim hlačama istaknut će sve što treba i skrenuti pažnju s onog dijela tijela za koji ne želite da upada u oči.

Autor: S.Š., Foto: Andrey Armyagov/Shutterstock