Odaberite savršene frizure za kovrčavu kosu

djevojka s loknicama
Djevojka s loknicama, Foto: Yaromir/Shutterstock

Loknice, loknice i samo loknice! One su neodoljive, slatke i s njima se osjećamo nekoliko godina mlađe. Nažalost nismo svi imali priliku roditi se sa prirodno kovrčavom kosom, zbog čega su glavnu riječ morali preuzeti frizeri koji su nam stvarali savršene loknice. Iako možda u manjoj mjeri, ali minivali su i dalje prisutni za sve one koji žele dočarati čaroliju kovrča na glavi.

Skupina dama koje su se rodile s privilegijom da imaju prirodno kovrčavu kosu znaju jako dobro da ponekad to i nije baš najbolje rješenje, jer jednostavno bi tu i tamo htjeli imati ravnu i ispeglanu kosu. Unatoč tome dobro je znati kako za kovrče postoje razne frizure koje će ih učiniti još ljepšima.

Ako ste jedna od osoba koja ulazi u ovu kategoriju tada znate kako kovrčava kosa zahtijeva posebnu njegu, a što podrazumijeva izbjegavanje presušivanja kose fenom, zbog toga da kosa ne bi bila suha, a kovrče kao bez života.

Kovrče mogu izgledati sjajno na svakoj dužini kose. Za kratku frizuru najbolji je primjer Halle Berry koja pravilnom njegom kose svaki put ima savršenu frizuru. Imate li sličnu dužinu kose pokušajte sa svega par poteza gelom malo proći kroz kosu i učiniti je malo neurednom, a opet elegantnom.

Postoji nekoliko oblika kovrči. Osobe koje imaju male i velike mogle bi razmisliti o poludugoj frizuri. Ona je kao stvorena za velike kovrče kao i stepenasta frizura budući da se tada naglašava njihova prirodna savitljivost.

One dame koje ne žele provoditi previše vremena pred ogledalom mogu se uvijek odlučiti za kraći oblik frizure najdulje do ramena. Kosu je potrebno samo malo prosušiti i proći kroz nju prstima. Izgledat će istovremeno sofisticirano, a opet mladenački.

Duža kosa ima malo veći izbor, a ovdje se možete igrati s raznim kombinacijama kao što to čine Beyonce, Blake Lively, Kate Hudson, Vanessa Hudgens i Taylor Swift. Mogućnosti su brojne, a dovoljno je malo mašte.

Autor: S.Š.  Foto: Yaromir/Shutterstock