Odaberite boju koja vam odgovara

djevojka među vješalicama
Djevojka među vješalicama, Foto: sheff/Shutterstock

Univerzalno pravilo diljem svijeta koje slijede svi stručnjaci, a i obični smrtnici je da sve ono u čemu se dobro osjećate od vas čini prekrasnu osobu. Što god na sebe odjenuli izazvat će pravu navalu pozitivnih reakcija, jer ćete vi pritom iz sebe isijavati pozitivnu energiju. Ako trenutno nosite nešto čime niste zadovoljni to će primjetiti i ostali i sav će vaš trud pasti u vodu.

Isto pravilo vrijedi i s bojama, bilo da se radi o odjeći, nakitu, nekom drugom modnom dodatku ili možda šminki. Pravilo koje se ne ignorira je da boje sjenila i pudera birate prema nijansi lica i boji očiju.

Boja postoji puno, a svaka do njih ima određeno značenje koje vam može pomoći prilikom odabira. Crvena boja je boja vatre i dinamike i nije tajna kako upravo ona simbolizira dinamičnost, a ljudi koji ju nose prikazuje kao osobe koje imaju čvrsti stav i ne boje se reći što misle.

Ako se trenutno ne osjećate najbolje i energija vam je već davno prešla kritičnu razinu umora, vrijeme je da iskušate alternativne metode i na sebe odjenete nešto u crvenom tonu. Ne zaboravite taj komad odjeće usuglasiti s ostatkom outfita koji ste taj dan isplanirali.

Žuta je boja moći i zrelosti. Pokazalo se kako osobe koje vole nositi žutu boju su obično tvrdoglave i sklone predrasudama. Osjetite li da vam trenutno nedostaje koncentracije odaberite žuti komad odjeće i zabljesnite.

Žuta boja odjeće nije preporučljiva osobama koja su inače blijede po prirodi, jer upravo ova boja može još više istaknuti bljedilo i učiniti vas da izgledate bolesno. Pokušajte spomenutu nijansu upariti s još nekom toplom bojom radi postizanja kontrasta.

Plava boja je boja smirenosti i određene mistike. Ona je kao stvorena za lijepe proljetne dane i dane kada temperature ne padaju ispod 30 stupnjeva. Previše plave nije dobro, jer može stvoriti dojam hladnoće i tuge.

Plava je zahvalna boja i možete ju kombinirati s pastelnim tonovima te neutralnim bojama poput bijele i sive. Sve ovisi o kojoj se nijansi radi. Pokazalo se kako je kao stvorena za isticanje plavetnila.

Želite li postići svojevrsnu harmoniju i uravnoteženost odaberite zelenu boju, jer upravo su nju istaknuli kao it boju koja će vladati modnim pistama neko vrijeme. Ona je znak harmonije i ravnoteže.

Autor: S.Š. Foto: sheff/Shutterstock