Novigradska regata, manifestacija u kolovozu

Brod na moru; Foto: Dialmformetcalfe/Flickr

Da Novigrad nije samo grad gdje ćete doći provesti svoj godišnji odmor kupajući se i izležavajući na plaži, dokazale su brojne manifestacije od kojih je svaka osmišljena s određenim ciljem. Možemo reći kako sve imaju zajedničku točku, a ona se odnosi na oživljavanje nekadašnjih običaja i vjerovanja.

Međutim pored toga, velik broj manifestacija održava se jednostavno radi zabave i radi boljeg promicanja određenog mjesta.

Tako je i Novigrad postao jedna od onih destinacija koja se trudi obogatiti svoju ponudu raznim sadržajima koji će zadovoljiti ukuse svakoga, a tu zasigurno možemo ubrojiti i čuvenu regatu koja se održava svake godine i koja ujedno privuče velik broj gledatelja koji uživaju gledati majstore na djelu.

Novigradska regata je regata klase “Krstaši” koja se održava krajem kolovoza u novigradskom akvatoriju. Radi se prije svega o natjecanju nekoliko brodova, gdje se jedri u dvije grupe. Kad su uvjeti idealni mogu odjedriti četiri plova u akvatorij luke.

Kad malo bolje pogledamo to je zaista idelana prilika da se malo opustimo i odgledamo utrku gdje se sudionici natječu za što bolje mjesto i brojne nagrade. Ne treba posebno napominjati kako se radi o prekrasnom akvatoriju sjevernog dijela Hrvatske.

Pored prekrasnog akvatorija, sam Novigrad ima bogatu povijest, pa prema tome i velik broj kulturno-povijesnih tragova koji će pored povjesničara oduševiti i sve ostale koji žele malo više naučiti o povijesti mjesta gdje se trenutno nalaze.

Dakle ako niste sigurni gdje se zaputiti, Novigrad je zaista prekrasno mjesto sa velikim brojem sadržaja koji su usmjereni na raznu dob, a za sve one željne malo adrenalina tu je i poznata regata u kojoj ćete zasigurno uživati.

Autor: S.Š. Foto: Dialmformetcalfe/Flickr