Normalna koža – kako je njegovati

nasmiješena djevojka

Ako niste sigurni imate li normalni tip kože, to ćete vrlo jednostavno saznati. Naime postoji nekoliko znakova po kojima se možete ravnati. Prije svega osobe koje imaju normalnu kožu, poznate su po tome što im je koža mekana. Osim toga lice skoro uvijek izgleda svježe i čisto, a prištiće istiskuju praktički samo u vrijeme mjesečnice.

Svi oni koji imaju normalnu kožu imaju prije svega lice koje odiše zdravim sjajem i bez otvorenih pora. Ako ste kojim slučajem u kategoriji onih koji imaju tu sreću, možete se osloniti na nekoliko savjeta.

Prvo što treba napraviti je održavati lijepi izgled kože, što možda i nije problem, jer se na uspješan način održava potrebna ravnoteža masnoće i vlage. Vaša njega treba se oslanjati na čišćenje kože u blažem obliku sa malo vode. Potrebno je prije svega očistiti lice od make-upa.

Kada čistite lice od make-upa pazite da šminku dobro očistite, jer sigurno nije dobro ići spavati s maskarom na očima i puderom na koži. Ono što se može dogoditi nije ugodno, jer vam se ako ništa drugo mogu upaliti oči.

Što se tiče pranja lica, uvijek se preporuča obična voda i to malo hladnija. Nakon umivanja pokušajte uzeti malo sapuna i dobro ga utrljati na svoje lice. Sapunicu je potrebno držati barem pola minute. Nakon umivanja, izmasirajte lice.

Na žalost, sve je manje osoba koje imaju normalni tip kože koja je glatka i elastična, a pore nevidljive. Takvu kožu treba, osim svakidanjeg čišćenja mlijekom i losionom, mazati preko dana hidratantnom kremom.

Krema se stavlja na cijelo lice i noću hranjivom kremom koja se ne stavlja svugdje, jer su nos i brada osobama s normalnim tenom masniji, pa bubuljice ne treba pomagati masnom kremom. U zrelijoj dobi potrebno je oko očiju stavljati tzv. “antirid” kremu (protiv bora).

Foto: Valerie Potapova/Shutterstock