Nordijska prehrana za mršavljenje

kupovina ribe

Kako izgubiti kilograme bez izgladnjivanja? Između brojnih metoda mršavljenja potrebno je pronaći najbolji način uz koji se nećete osjećati iscrpljeno, a koji će pomoći da ostvarite željeni cilj. Najnoviji hit je nordijska prehrana. O čemu se radi?

Mediteranska prehrana je dugo vremena bila jedna od najpopularnijih metoda uz koju su mnogi uspjeli izgubiti kilograme, ali na temelju najnovijeg istraživanja dokazalo se da postoji još jedan način kako možete smršaviti.

Zašto je mediteranski način prehrane bio popularan? Zahvaljujući namirnicama koje uključuje svaka je osoba mogla smršaviti, a da pritom u organizam unese sve važne i vrijedne nutrijente bez kojih je nemoguće zamisliti svakodnevno funkcioniranje.

Nordijska prehrana omogućuje lakši gubitak kilograma i reguliranje krvnog tlaka. Svi koji su dosad imali problema s visokim krvnim tlakom trebali bi se konzultirati s liječnikom oko uvođenja novih namirnica u dosadašnje prehrambene navike.

Nordijska prehrana temelji se na ribi, sezonskim namirnicama te svježem voću i povrću. Sve navedene namirnice su zdrave i u sebi sadrže potrebne nutrijente i zbog toga ih svatko može uvrstiti na svoj jelovnik. Potrebno je pronaći ribu koju najviše volite jesti i paziti da ju jedete više nego prije. Umjesto piletine počastite se skušom i bakalarom.

Promijenite životne navike i krenite sa zdravim načinom života. Nutricionisti preporučaju da umjesto bijelog kruha konzumirate raženi koji stvara manji osjećaj napuhnutosti. Iako je maslinovo ulje zdravo, zamijenite ga neko vrijeme s uljem repe koje u sebi sadrži veći udio omega 3 masnih kiselina.

Potražite namirnice bogate antioksidansima poput bobičastog voća i namirnica koje u sebi imaju puno C vitamina kao što je zeleno povrće. Važno je da svaki dan imate nekoliko manjih obroka koji će spriječiti usporavanje metabolizma.

Zdrava i uravnotežena prehrana najbolji je put prema odličnom zdravlju, a tako i prema željenom izgledu bez viška kilograma. Pronađite način kako ćete smršaviti, ali bez da ugrozite svoje zdravlje, a najbolji način je upravo tradicionalni način kuhanja iz Skandinavije.

Autor: S.Š., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock