Nokti na rukama i nogama

nokti na rukama i nogama

Posve su točni svi oni stari savjeti kako ne treba turpijati nokte amo – tamo, te kako se oni na rukama ne režu škarama, a na nogama ravno. Nokti će lakše pucati ako ih turpijate amo -tamo, pogotovo kad to činite metalnom rašpicom. Nije lako nokte održavati da budu čisti i njegovani, stoga evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da to što bolje obavite.

Spremate li se za čišćenje ili rad u vrtu, pokušajte staviti kap lanolina ili vazelina ispod svakog nokta prije nego započnete posao.

Svaki tjedan priuštite svojim nogama pedikiranje. Najbolje vrijeme za to jest nakon kupanja kad je koža na stopalima topla, meka i čista. Provjerite jesu li vam noge suhe i nemojte se žuriti.

Zanoktice zahtijevaju posebnu pažnju. Kad narastu, nemojte ih silom potiskivati, nego ih redovito trljajte s malo vazelina, pa će ostati dovoljno meke da ih možete gurnuti natrag s blazinicom.

Nekad su nokti dobivali sjaj tako da su ih polirali prahom za nokte i tamponom od semiša, a to je još uvijek dobar način želite li poboljšati izgled svojih noktiju bez uporabe laka za nokte u boji. Čista bijela kreda koja je samljevena i oprana i može poslužiti kao izvrstan prah za nokte. Zapamtite da nokte treba polirati samo u jednom pravcu, a ne amo-tamo jer se tako neće zagrijati, isušiti i zatim pucati.

Lak za nokte trajat će duže ako palcem pređete oko ruba nokta dok je lak još mokar. Na ovaj ćete način ukloniti sitne grudice koje se mogu zakvačiti za predmete i tako prouzročiti ljuštenje laka.

Vaši će nokti izgledati duži ako lak ne nanosite samo od rubova. Ponestane li vam odstranjivača laka, umjesto njega upotrijebite aceton, medicinski alkohol, ili čak ostatke parfema. Nakon toga nokte temeljito operite i zatim utrljajte malo maslinovog ulja ili bademovog ulja ili vazelina.

I na posljetku, evo još nekoliko savjeta koji će vaše završno dotjerivanje učiniti još dojmljivijim. Kap omiljenog parfema upotpunit će vaše rutinsko dotjerivanje. Držite parfem na hladnom, tamnom mjestu kako ne bi bio izložen zraku i svjetlu. Želite li da vam parfem nakon nanošenja traje duže, utrljajte na kožu mrvicu vazelina.

Autor: S. G., Foto: Suravid/Shutterstock