Noćna krema za masnu kožu

noćna krema za masnu kožu

Ako imate osjećaj suhoće nakon što ste očistili lice, miteseri vam nisu nepoznanica kao ni prištići i akne? To znači da imate masnu kožu za koju treba pronaći najbolju noćnu kremu. Uz nekoliko različitih vrsta preparata vaše će lice biti lijepo i bez kožnih tegoba.

Lice je potrebno njegovati svaki dan te paziti da ga redovno čistite ujutro i navečer. Jutro je važno kako bi se osvježili i nakon umivanja na lice nanijeli odgovarajuću kremu koja će zaštititi lice od negativnih vanjskih utjecaja. Njegu lica prije spavanja isto tako ne treba zanemariti jer je potrebno očistiti lice od šminke i omogućiti koži da diše.

Najbolja noćna krema za masnu kožu je nemasna krema koja u sebi ima dovoljno vode. Važno je da noćna krema za masnu kožu u sebi ima dovoljnu količinu antioksidansa s kojima će ubrzo nestati sve negativne posljedice vanjskih utjecaja kojima je koža izložena tijekom dana.

Prije spavanja lice je potrebno prvo očistiti, a potom u manjim količinama nanijeti odgovarajuću kremu koju ćete lagano umasirati preko cijelog lica. Želite li spriječiti pojavu podočnjaka, dobro je kremu laganim potezima nanijeti i na područje ispod očiju. Važno je opustiti se prije spavanja kako bi što prije mogli zaspati i probuditi se odmorni.

Za masnu kožu odličan je i serum koji možete nanijeti ujutro i navečer. Prije spavanja serum će hidratizirati kožu zbog čega će ona ujutro biti zdrava i sjajna. Ne zaboravite da umivanje uvijek treba biti u mlakoj ili hladnijoj vodi, a nikako ne vrućoj.

Ako imate masnu kožu pokušajte se što više kretati i neka vježbe postanu dio vašeg života. Isto tako treba izbjegavati masnu hranu, potrebno je piti puno vode te izbjegavati proizvode za njegu koji će previše isušiti kožu.

Pronađite proizvode koji vam odgovaraju, a ako niste sigurni u njihovu učinkovitost uvijek možete pokušati s domaćim proizvodima od sastojaka koje već imate kod kuće. Tako možete pomiješati bananu koju ste prethodno zgnječili s nekoliko kapi limunovog soka i malo meda. Masku treba nanijeti na lice i ukloniti nakon deset minuta.

Svaki tip kože ima svoja pravila i nije svejedno što ćete odabrati za njegu lica. Jednom kada utvrdite imate li masnu, mješovitu, suhu ili normalnu kožu, vaša će potraga za najboljim proizvodima biti ubrzo završena i moći ćete se u potpunosti posvetiti njezi kože.

Autor: S.Š., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock