Njoki od krumpira

njoki od krumpira

Za ovaj jednostavan recept za njoke od krumpira trebat će vam samo par sastojaka i manje od sat vremena, naravno, ako imate sve sastojke spremne i ne morate u dućan. Postupak je vrlo jednostavan…

Ogulite 800 grama krumpira. Mi smo koristili istarski krumpir s glatkom korom. Nakon što ste ga ogulili (i oprali), stavite ga na kuhanje. Krumpir se može kuhati u ekspres loncu 10 min. ili standardno 30-40 min.

Nakon što ste ga skuhali, protisnite ga. Dodajte ostale sastojke – jaje, naribani parmezan, brašno i sol. Ukoliko smatrate da je potrebno, kada krenete mijesiti tijesto, dodajte još brašna.

Naskon što ga dobro umjesite, na dasci posipanoj brašnom oblikujte male “valjke” od manjih količina tijesta. Od malenih valjaka narežite još manje komadiće dužine oko 1cm. Dobili ste njoke :-)

Sastojci za 1 kg tjesta

– 800g krumpira
– 80g parmezana
– 400g bijelog glatkog brašna
– 1 jaje srednje veličine
– sol

Postoji vjerojatnost da ćete trebati još tjesta, jer sve ovisi o vrsti krumpira koji ste upotrijebili, zato se pripremite na to unaprijed. Bolje da imate viška pa da ostane, nego manjka pa da morate trčati u dućan u pola posla.

Autor: L.V. Foto: Informativka