Njega za kovrčavu kosu

kovrčava kosa

Kovrčava ili ravna kosa? Žene koje imaju korčavu kosu žele imati ravnu i obrnuto. Kakve god vlasi imali važno je da znate kako ih njegovati i koje preparate koristiti. Kovrčava kosa za razliku od ravne traži više rada i truda. Slijedi nekoliko savjeta za najbolju njegu vaših loknica.

Lijepa i zdrava kosa je želja svake žene, a to je moguće uz redovitu njegu koja podrazumijeva pravilan način sušenja, izbjegavanje namirnica siromašnih važnim i vrijednim mineralima te vitaminima. Kako vi njegujete svoje vlasi i koliko vremena posvećujete ljepoti svog zaštitnog znaka?

Kako bi kovrče bile čarobne i neodoljive baš kao na divama iz svijeta filma i zabave općenito te na manekenkama koje možete vidjeti na reklamama za proizvode za kosu, potrebno je paziti kako perete kosu i koje proizvode koristite.

Žene koje imaju prirodno kovrčavu kosu imaju najviše suhih vlasi i zato da bi izbjegli oštećene vlasi važno je da se usredotočite na najbolji regenerator ili masku za kosu. Regenerator možete stavljati svaki put kada perete kosu, a masku malo rjeđe.

Sve ovisi o tome koliko su vam vlasi suhe i treba li ih posebno tretirati. Zbog toga ne treba često stavljati šampon jer zbog svojih sastojaka upravo ovaj preparat pored sušila za kosu doprinosi suhim vlasima. Stručnjaci savjetuju da šampone stavljate samo ponekad.

Najbolji regenerator je onaj koji u sebi sadrži sastojke koji će vašoj kosi pružiti dovoljnu količinu vlage, a svaki put kada ga nanesete na kosu pričekajte nekoliko minuta i zatim isperite.

Budite nježni prema mokroj kosi jer tada je najviše podložna oštećenjima. Ocijedite vodu laganim pritiskom ručnika, a nikako ne trljanjem. Pronađite kremu za kovrčavu kosu, a koju treba staviti nakon pranja kose.

Odlasci kod frizera trebaju biti redoviti kako bi se riješili oštećenih vrhova, a ako želite biti sigurni da će frizer odraditi posao kako treba, pronađite onog za kojeg ste sigurni da zna raditi s kovrčama.

Autor: S.Š., Foto: rockey/Shutterstock