Njega tijela nakon vježbanja

njega tijela nakon vježbanja

Njega tijela je potrebna i ona bi morala biti dio svakodnevnih aktivnosti bilo koje osobe. Zahvaljujući njezi tijela koža je lijepa, mekana i zdrava, bez neugodnih pojava koje mogu narušiti vaše raspoloženje. Uz pomoć nekoliko savjeta vaša će koža uvijek biti glatka.

Postoje rituali bez kojih ne možete započeti dan kao što je ispijanje kave i nezaobilazan doručak. Pored ovih aktivnosti svaki dan morate početi sa čišćenjem lica prije nego krenete stavljati šminku.

Kako jutro počinjete sa čišćenjem lica, tako dan morate završiti s večernjom njegom. Njega lica podrazumijeva jutarnje i večernje aktivnosti. Ali što je s ostatkom dana? Treba li posvetiti malo više brige svom tijelu bez obzira radi li se o jutru ili večeri?

Jeste li se zapitali što je s njegom kože nakon pojačanih aktivnosti tijekom dana? Mnogi od vas vole vježbati i ne mogu zamisliti svoj dan bez da odrade vježbanje ujutro ili navečer nakon posla.

Vaše se tijelo tada više znoji i zbog toga nije svejedno što ćete učiniti s njegom kože nakon sata aerobica ili teretane. Previše znoja kod nekih osoba može izazvati tegobe, što znači da svi oni koji imaju problema sa osjetljivom kožom mogu zbog znoja imati problema sa crvenilom kože, osipom i aknama.

Pored toga što nije estetski poželjno ni vi se ne osjećate dobro. Kako bi izbjegli ovakave probleme važno je da saznate koja je to pravilna njega nakon vježbanja, uz koju će vaša koža uvijek biti lijepa i poželjna.

Prvo što morate učiniti prije nego krenete s vježbanjem je ukloniti svu šminku s lica. Sigurno ne želite nakon pola sata skakanja izgledati kao da ste došli s maskenbala.

Nakon vježbanja bilo bi dobro umiti se u mlakoj vodi i istuširati bez korištenja gelova za tuširanje. Ako ne možete bez određenih kozmetičkih preparata, dozvoljena je upotreba blagog sapuna. Izbjegavajte piling nakon vježbanja jer je koža ionako iziritirana.

Kada ste završili s tuširanjem nanesite na tijelo odgovarajući losion ili hidratantnu kremu. Pričekajte da vam se tijelo ohladi kako bi započeli s tretmanom. Ne bi bilo dobro stavljati ulja odmah nakon vježbanja jer bi vam se mogle začepiti pore. Priuštite svom tijelu ono što zaslužuje.

Autor: S.Š., Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock