Njega suhe kože

suha koža

Reagira li vaša koža burno svaki puta kada isprobate novi proizvod ili kada čistite svoje lice? Donosimo vam kako da razmazite svoju kožu i izbjegnete pretjerane iritacije. Prije korištenja novog proizvoda, proizvod prvo testirajte, a tek onda nanesite na kožu.

Prije korištenja novog proizvoda testirajte ga tako da prvo malo tog proizvoda stavite primjerice na kožu iza uha, nakon čega čekate reakciju. Morate pričekati barem 24h kako bi vidjeli hoće li se pojaviti znakovi crvenila, iritacije, itd. Ukoliko imate preosjetljivu kožu ponovite testiranje na djeliću kože pored uha. Ako nije bilo nikakvih reakcija, možete koristiti novi proizvod bez straha.

Ne kupujte hipoalergene proizvode jer nisu svi takvi proizvodi najbolji prijtelji osjetljivoj koži. S obzirom da ne postoje federalni standardi koji reguliraju standarde hipoalergenih proizvoda, proizvodi koji nose ovaj naziv nisu uvijek pogodni za osjetljivu kožu. Stoga ih nikada ne kupujte na slijepo i uvijek ih prvo testirajte prije kupnje, kao što smo vam prethodno objasnili.

Osjetljivu kožu njegujte redovito svako jutro i svaku večer, kako bi je zaštitili od štetnih utjecaja, na koje je ona posebno osjetljiva. Uvijek joj pružite više vlažnosti nego što treba normalan tip kože.

Prilikom kupnje proizvoda uvijek čitajte naljepnice na njima! Kupujte proizvode koji nemaju mirisa i konzervansa. Ta dva sastojka najčešći su uzročnici iritacija. Kupujte proizvode koji imaju što manje sastojaka, najbolje bi bilo da imaju manje od 10 sastojaka. Jer što je složenija formula u proizvodima, to je veća mogućnost da će biti iritacija.

Lice čistite dva puta dnevno, nemojte ga čistiti više puta jer sve više od dva puta može iziritirati osjetljivu kožu. Kožu čistite proizvodom namijenjenim za osjetljivu kožu, ali pazite da proizvod ne bude preblag, pa da šminku s lica morate grubo skidati uz puno trljanja, jer ćete tako još više iziritirati kožu. Nakon čišćenja lice temeljito isperite i osušite ga bez trljanja. Na čisto lice nanesite hidratantnu kremu koja će ga nahraniti.

Manje je više, stoga osjetljivu kožu njegujte svakodnevno samo sa par proizvoda kao što su sredstvo za čišćenje, krema i krema za sunčanje.

Kozmetiku birajte pažljivo! Osjetljivo lice šminkajte mineralnim puderom koji u sebi ne sadrži konzervanse i umjetna bojila, izbjegavajte vodootpornu maskaru zbog teškog skidanja, eye liner obavezno koristite u obliku olovke, nikako u tekućem obliku, jer može izazvati reakciju i na vrijeme se rješavajte stare kozmetike. Te nikad ne zaboravite svoje četke redovito očistiti.

Uvijek koristite kremu za zaštitu od sunca jer sunce jako loše utječe na osjetljivu kožu. Zaštitu koristite tijekom cijele godine! Krema za sunčanje mora sadržavati tjelesne aktivne sastojke, kao što su cink oksid i titan dioksid jer je manja vjerojatnost da će ti sastojci izazvati burnu reakciju.

 Autor: A.Z., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock