Njega suhe kože na laktovima

mazanje laktova

Vjerojatno ste puno puta pročitali savjete vezane za njegu kože oko očiju, na licu, nogama, rukama, no što je s njom kože na laktovima? Mnogo puta nismo niti svjesni koliko je zapravo zapostavljamo dok ne dođe sezona nošenja kratkih rukava te tada nastaju neugodni problemi.

Ipak proljeće pa zatim i ljeto su krajnje vrijeme da se nešto podzume za ljepšu i zdraviju kožu na laktovima.

Primjetili ste da vam je koža na području lakotova dosta debela i gruba? Razlog tome je što je ona u većini slučajeva pod velikim trenjem, mrtve stanice se neprestano nakupljaju jedna na drugu te tako nastaje ispucana koža.

Imajte na umu da se ovakve tegobe ne možete riješiti preko noći nego je potrebna svakodnevna pažnja i njega kako bi se koža oporavila.

Također, osim suhoće i ispucanosti, drugi neugodni problem je tamna koža na laktovima koja ne izgleda baš estetski lijepo, a nastala je iz istoga razloga kao i suha koža.

Kako biste imali što ljepšu i njegovaniju kožu na laktovima, donosimo vam prirodne  metode kako to postići efikasno te što stručnjaci preporučuju.

Za svakodnevnu upotrebu, nanesite pripravak od maslinovog ulja i šećera. Možete se odlučiti i na morsku sol jer je ona poznata da omekšava kožu u vrlom kratkom roku.

Ipak, ne biste smjeli pretjerivati s pilingom kako ne bi bio preagresivan.

Učinkovitim se pokazao i kakaov maslac koji ima poznata omekšavajuća svojstva za cijelo tijelo. Bitno je samo ga dobro umasirati na suho područje nekoliko puta na dan.

Upotrebljavajte 1-2 puta tjedno hranjive maske za kožu te ih nanosite na laktove kako bi postali što glađi.

Bademovo ulje je uvijek poželjno za njegu cijele kože na tijelu zbog velike količine vitamina koje nam učinkovito pruža. Odlučite li se za ulje, nećete pogriješiti, a vaša koža na lakotovima će biti vidljivo obnovljena.

Autor: A.B., Foto: Imcsike/Shutterstock