Njega suhe kože lica

njega suhe kože lica

Suha koža lica je stanje s kojim se mnogi susreću bez obzira na godine i genetiku jer je očito kako do sušenja kože može doći zbog više razloga, nepovoljnih vremenskih uvjeta te grijanja u zatvorenim prostorijama tijekom zimskog perioda. Iz toga razloga je dobro znati koja je najbolja njega suhe kože lica.

Kako znati imate li i vi suhu kožu? Postoji nekoliko očitih znakova po kojima ćete najbrže doći do saznanja imate li i vi suhi tip kože zbog čega treba pripaziti s određenim preparatima i mijenjati neke navike u životu, kako bi se što prije riješili tegoba koje suhoća može izazvati.

Osjećaj zatezanja i hrapavost su najčešći pokazatelji da imate suhu kožu kojoj bi trebalo pružiti poseban tretman s kojim ćete koži pružiti potrebnu vlažnost. Od velike je važnosti da koža primi dovoljnu količinu hidratacije.

Njega suhe kože lica uključuje preparate koji u sebi imaju mliječnu i glikolnu kiselinu. Trebali bi izbjegavati sve proizvode kao što su sapuni jer oni samo doprinose još većem isušivanju kože.

Kada ste pronašli odgovarajuće kreme s kojima će vaša koža biti neodoljiva bez ružnog osjećaja zatezanja i ranije pojave bora, krenite s redovnim jutarnjim i večernjim umivanjem u hladnoj vodi koja će vašoj koži pomoći da zadrži prirodna ulja.

Svaki put nakon umivanja potrebno je nanijeti hidratantnu kremu s kojom će koža dobiti potrebnu količinu svježine. Prvo osušite lice i tek onda krenite nanositi kremu.

Jednom tjednom trebali bi napraviti piling kože i tako ukloniti mrtve stanice te omogućiti koži da se što prije krene obnavljati. S pilingom će hidratantne kreme imati veći učinak i bolju moć upijanja.

Brojni kozmetički preparati kao i prirodne maske za lice pomoći će vam da budete zadovoljniji izgledom, ali ponekad kreme nisu dovoljne. Zbog toga je važno da ne zaboravite na obogaćivanje prehrane namirnicama u kojima ima omega 3 masnih kiselina.

Omega 3 masne kiseline možete pronaći u ribi, a ako mislite kako ponekad nećete moći pojesti ribu, orahe ili sjemenke lana, možete si pomoći nadomjescima u prehrani, tabletama dostupnim u svim ljekarnama. Odlučite se za najbolju njegu suhe kože lica i uživajte u postignutom.

Porvjerite još neke od naših video savjeta i njegujte vašu kožu kako bi bila lijepa i zdrava!

Autor: S.Š., Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock