Njega protiv bora

protiv bora
Protiv bora, Foto: Syda Productions/Shutterstock

Lice je prva stvar koju zamijetimo na osobi, stoga lako uočimo ima li bore na licu. One nastaju kada naša koža gubi svoju svježinu, elastičnost. Naime, koža je po prirodi čvrsta, zategnuta. Starenjem, lošom prehranom i nezdravim načinom života ona postaje opuštena i gubi mladenački izgled.

Kako bismo se što bolje zaštitili od bora, potrebni su nam odgovarajući kozmetički preparati. Krema protiv bora je zasigurno najučikovitija u borbi protiv ovih neželjenih tragova na našem licu. Anti-age efekt postižu hranjivi sastojci koji hrane kožu, osvježavaju je i daju joj sjaj. Sastojci iz anti-age kreme udvostručuju proizvodnju kolagena, a on je najvažniji u održavanju kože mladolikom. Krema protiv bora, naime ima sposobnost brisanja i do nekoliko godina, što je i više nego dovoljan znak da je kupujemo.

Anti-age serum još je jedan od glavnih pomagača kod što manje vidljivog starenja. On sadrži tajni sastojak, supstancu pod nazivom matriksil koji se danas nalazi u gotovo svim kozmetičkim preparatima. On smanjuje broj bora na licu te također sprječava njihov nastanak. Neozbiljno bi bilo reći da će potpuno sprječiti bore, ali zasigurno može usporiti njihovo širenje.

Neke preparate možete napraviti i sami kod kuće. Kamilica je jedan od domaćih “spasitelja” po pitanju bora i njezinog nastanka. Ona ima protuupalno djelovanje, ali i antioksidanse kojima dodatno utječe na stanice kože. Regulira njihov rad zbog čega koža poprima nekadašnji zdraviji izgled. Možete je koristiti u obliku obloga za lice ili umivanje. Kod pranja, podrazumijeva se čaj od kamilice.

Napravite li masku od voća kao što su papaja, limun ili grejp, nećete pogriješiti. Oni su učinkoviti u održavanju pravilnog rada našeg imunološkog sustava, pa je prokrvljenost bolja. To omogućava licu da diše, da se ne opuštaju mišiću i pojave bore koje nas toliko zamaraju. Nemojte očekivati da će one odmah nestati ili se nikada neće pojaviti. Bore su posljedica godina, a njih nikako ne možemo spriječiti.

Autor: D.Š. Foto: Syda Productions/Shutterstock