Njega plave kose

plava boja kose

Plava boja kose već je duže vrijeme simbol seksepila i ženstvenosti. Još od zlatnog doba Hollywooda i malo kasnije kada je scenom vladala Marilyn Monroe, plava boja kose je i dalje na samom vrhu kada je u pitanju najpopularnija nijansa s kojom su žene bojale kosu.

Odlučite li se na bojanje kose bilo bi dobro kada bi se odlučili za bojanje kose kod frizera. On će vam znati odrediti pravu nijansu i usput nahraniti kosu uz pomoć raznih preparata. Kod kuće vam se može dogoditi da ne pogodite pravu boju zbog čega ćete kasnije morati ići kod frizera da vam popravi štetu.

Odlučite li se ipak na bojanje kose kod kuće pazite da ste dobro provjerili koja je boja ispravna. Nakon bojanja ne zaboravite svoju kosu nahraniti pravim maskama, bilo onima koje ste kupili u dućanu ili koje ste sami napravili. Kosu ne bi smjeli bojati više od dva puta mjesečno, nego sam jednom i to izrast.

Najveći problem s kojim se susreću plavuše je suha kosa. Nažalost bojanje u plavu boju zahtijeva upotrebu najjačeg hidrogena, što djeluje negativno na zdravlje kose. Zato ju je važno često tretirati hranjivim sastojcima uz pomoć kojih koji će kosa izgledati božanstveno.

Želite li da vam je kosa uvijek svilenkasta i sjajna? Budite oprezni dok ju češljate jer dok je mokra kosa je sklona pucanju. Zato ju je važno pošpricati sprejem koji u sebi ima dovoljno vitamina, jer će nakon toga češljanje ići bez problema.

Kako bi izbjegli pucanje vrhova pokušajte barem dva puta tjedno na krajeve nanijeti maslinovo ulje i držati ga do 10 minuta.

Žene koje imaju prirodno plavu boju obično imaju tanju kosu, dok žene koje bojaju kosu u plavu nijansu imaju problema s beživotnim vlasima. Zato nije čudno što plava boja zahtijeva više njege i poseban tretman kako bi joj ponovo vratili sjaj i zdravlje.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock