Njega masne kože lica

maska od gline

Vodite li računa o pravilnoj njezi lica? Ako ste u skupini onih koji paze na ljepotu svog izgleda i ne dozvoljavaju da štetne navike naškode zdravlju kože, znate koliko je važno u svakodnvene aktivnosti uvrstiti i primjenu odgovarajućih preparata.

Postoji masna, suha, mješovita i normalna koža. Masna koža nastaje kao rezultat djelovanja ne samo genetskih faktora, nego i zbog utjecaja hormona čija neravnoteža dovodi pojačanog lučenja sebuma zaslužnog za pojavu prištića i sjaja na koži.

Prejerano lučenje sebuma ne događa se samo u pubertetu, s prištićima mogu imati probleme i osobe u starijoj dobi. Nažalost neki problemi ne završavaju izlaskom iz puberteta, nego se nastavljaju i dalje.

Miteseri, pore i pretjerani sjaj na licu kod nekih ostaju mnogo duže. Jedina prednost masne kože je da sporije stari nego suha i normalna koža i to zahvaljujući većoj količini hidratacije.

Masna koža je poznata po pojačanom sjaju koji nastaje zbog pretjeranog lučenja sebuma povezanog sa žlijezdama lojnica. U proširenim porama tada dolazi do nakupljanja prljavštine i sebuma zbog čega nastaju miteseri. Sve to pogoduje nastanku akni kojih se kasnije teško riješiti.

Prije nego što se zaputite u nabavku provjerite koje sve proizvode smijete koristiti, a ne bi bilo loše kada bi za savjet otišli kod dermatologa koji će vam preporučiti samo najbolje.

Masna koža na licu traži čišćenje dva puta na dan, ujutro i navačer. Čišćenje ne smije biti agresivno, ali mora biti temeljito. Morate se pobrinuti da tijekom svakog čišćenja uklonite svu prljavštinu koja se zadržala na vašem licu.

Nećete pogriješiti ako se odlučite za preparate u kojima nema alkohola i ulja s niskom PH vrijednošću. Ne bi bilo dobro kada bi lice čistili sapunom, a stanje možete pogoršati prečestim umivanjem.

Jednom tjedno stavite masku na licu od zelene gline, jer će ukloniti mrtve stanice i prljavštinu koja se nakupila u porama. Držite ju do 10 minuta i nakon toga isperite. Pored maske pokušajte napraviti i piling koji će ukloniti prljavštinu. Ne zaboravite svom licu priuštiti samo najbolje.

Autor: S.Š., Foto: Poznyakov/Shutterstock