Njega kože u četrdesetima

njega kože u srednjoj dobi

Koža nakon određene dobi zahtijeva posebnu njegu koju ne treba zanemariti. Svaka žena morala bi bez obzira na godine paziti na svoje životne navike i na upotrebu odgovarajućih preparata. Njega kože u četrdesetima traži vašu posebnu pozornost.

To je vrijeme kada nastupaju promjene na tijelu na koje se treba pripremiti. Što se događa? Koža u toj faži života počinje polako nestajati bez kolagena i zato više nema toliku sposobnost da održi potrebnu vlažnost.

Prvo što možete učiniti je da se umjesto opuštanja u toplim kupkama odlučite za tuširanje te pokušate što manje vremena provesti na suncu. Izlaganje opasnim i jakim sunčevim zrakama nikako nije dobro za kožu jer to dovodi do njenog sušenja, a ono što možete učiniti je da primijenite kremu s visokim zaštitnim faktorom.

Bilo bi dobro da se odviknete od svih loših navika kao što su pušenje i konzumacija alkohola, a ako ne možete bez opuštajućih toplih kupki onda koristite ljekovita ulja koja će pomoći suhoj koži koja nema dovoljno vlažnosti.

Jedna od promjena na koju bi žene morale biti spremne je upotreba odgovarajućih kozmetičkih preparata. Važno je da upotrebljavate proizvode koji u sebi sadrže kolagen, antioksidante i retinol. Svi spomenuti sastojci su važni kako bi koža mogla biti mekana, sjajna i hidratizirana.

Starenje je proces uz koji dolaze mnoge promjene, a jedna od njih se odnosi na to da koža gubi potrebnu vlažnost zbog čega joj je potrebna hidratacija. Cijena preparata nije važna, ali potrebno je da u sebi ima dovoljno sastojaka koji će pružiti hidrataciju. Morate se riješiti preparata koji pomažu isušiti vašu kožu.

Pored preparata bez kojih ne možete ako želite imati kožu na kojoj se nećete primijetiti tragovi vremena važno je da koristite šminku koja obiluje vitminima A i C. Poduzmite sve što je u vašoj moći i pružite svojoj koži samo najbolje. Važno je da s njegom počnete na vrijeme.

Autor: S.Š., Foto: taramara78/Shutterstock