Njega kože po ljeti

djevojka na plaži

Lijepo lice bez neuglednih mrlja i svih negativnih nuspojava koje mogu nastupiti tijekom ljetnih mjeseci? Da i to je moguće, ali samo uz pravilnu njegu kože svaki dan. Osim određenih preparata bez kojih je teško zamisliti izlaganje suncu, ne treba zaboraviti i na način života.

Zdrave životne navike najbolji su put prema lijepom izgledu i pozitivnim vibracijama. Navike bez kojih ne bi trebao biti svaki čovjek su one koje se odnose na uravnoteženu i pravilnu prehranu, obogaćenu vrijednim nutrijentima te određenom količinom kretanja.

Ljeto je vrijeme kada se velik broj ljudi osjeća bolje, a barem svaka druga osoba tvrdi da tijekom ljetnih mjeseci koža doživi preporod. To je vrijeme kada je manje prištića i svih drugih neuglednih pojava s kojima se borite tijekom ostatka godine. Razlog tome je morska voda i zrak.

Ljeti žene stavljaju manje šminke i zbog toga na koži nema velikog opterećenja i time zatvaranja pora zbog čega kasnije dolazi do pojave akni. Maskara, ruž i sjajilo je sve što vam je potrebno kada se temperatura penje iznad 30 °C.

Iako se mnogim ženama s masnom kožom smanji broj akni, neke ne mogu bez ovih problema ni tijekom ljeta, a rješenje su preparati koji u sebi imaju manju količinu salicilne kiseline.

Osobe koje imaju masnu kožu tako bi trebale koristiti preparate, koji u sebi sadrže sve sastojke koji će pomoći da ne dođe do prevelikog lučenja sebuma povezanog s radom žlijezda lojnica. Žene sa suhom kožom trebate li koristiti masne kreme sa zaštitnim faktorom.

Za razliku od ostatka godine kada se mnogi odlučuju na razne agresivne tretmane kod kozmetičara, po ljeti bi ih trebalo izbjegavati i umjesto toga koristiti blage preparate koji se baziraju na prirodnim sastojcima, a koje možete i sami umiješati.

Nećete pogriješiti posegnete li za eteričnim uljima lavande ili kamilice, a možete pokušati i s maslinovim te uljem jojobe. Važno je da budete nježni prema svojoj koži svaki put nakon izlaganja suncu.

Autor: S.Š., Foto: Mila Supinskaya/Shutterstock